JO de Tineret de la Nanjing. ROBERT GLINTA s-a calificat in finala probei de 100 m spate

Inotatorul roman Robert Glinta (17 ani) s-a calificat in finala probei de 100 de metri spate din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing (China). Glinta a terminat al treilea in prima semifinala in care primii doi clasati au fost Evgeny Rylov (Rusia) – 54:86 si Apostolos Christou (Grecia), cel mai bun performer al sezonului.

Performanta inotatorului roman este cu atat mai remarcabila cu cat timpul obtinut in semifinale, 55 de secunde si 10 sutimi, reprezinta un nou record national, la categoria sa de varsta, precedentul fiind stabilit tot de el, in luna aprilie a acestui an.

Cea mai buna performata a semifinalelor a fost stabilita de italianul Simone Sabbioni – 54:48, in semifinala a doua, de mentionat fiind faptul ca atat el cat si Christou au coborat sub vechiul record mondial de juniori al distantei, la Campionatul European de Natatie desfasurat in urma cu o luna.

Robert Glinta, “copilul de aur” al inotului romanesc, a pornit pe drumul performantei la aproximativ trei luni de la prima vizita la bazin, conform propriilor relatari. in 2014, Glinta a castigat doua titluri absolute de campion national in probele scurte, procedeul spate (100 si 200 de metri, alaturi de un titlu de vicecampion la seniori si campion de juniori la 50 de metri spate).

CITESTE SI: PARTIDA DINTRE STEAUA SI LUDOGORET VA FI ARBITRATA DE UN GERMAN

Andrei Roman a coborat si el sub timpul de record national la 100 de metri bras, dar a terminat ultimul semifinala

Andrei Roman a ratat calificarea in finala de 100 de metri bras, desi timpul obtinut a fost unul foarte bun: 1:03:63, o performanta cu 26 de sutimi mai rapida decat cursa de record national a lui Razvan Tudosie, din 2010. In clasamentul semifinalei, Andrei Roman a terminat ultimul, la 2,78 secunde in urma invingatorului.