JO JO DAN va lupta pentru TITLUL MONDIAL IBF dupa ce l-a invins pe KEVIN BIZIER

Pugilistul roman JO JO DAN l-a invins la puncte pe canadianul KEVIN BIZIER, sambata dimineata, intr-un meci de 12 reprize la categoria welter, in gala desfasurata la Pepsi Colisee din Quebec (Canada), si va boxa pentru TITLUL MONDIAL IBF.

JO JO DAN, care castigase la puncte si in noiembrie 2013 in fata lui Bizier (decizie split, 110-117, 116-111, 114-113), s-a impus si de data aceasta tot in urma unei decizii split, doi arbitri-judecatori vazandu-l invingator (cu 115-112, 114-113), in timp ce al treilea l-a preferat pe canadian (114-113).

Boxerul roman (33 ani), care a reusit astfel a 34-a victorie din cariera (18 KO), in care a pierdut doar doua meciuri, a fost trimis la podea in repriza a sapte, in urma unui clinci. Meciul a fost intens, cu schimburi furioase, iar dupa patru runde foarte stranse, romanul, pe numele real Ionut Dan Ion, a trecut in avantaj, gratie unor lovituri eficiente cu stanga.

Citeste si: Jo Jo Dan l-a invins pe canadianul Kevin Bizier si a cucerit centurile NABA si IBF Inter-Continental

Bizier a reluat initiativa in repriza a saptea, dar nu a reusit sa mentina ritmul. JO JO DAN a accentuat presiunea din repriza a opta, cand Bizier a inceput sa dea semne de oboseala si sa acuze loviturile primite.

Bizier a suferit a doua infrangere din cariera sa (ambele in fata romanului), in care a mai castigat 23 de meciuri (16 prin KO).

JO JO DAN va boxa acum cu britanicul KELL BROOK, campionul mondial IBF al categoriei welter (semimijlocie), care e neinvins, avand 33 de victorii (22 KO).

Citeste si: JO JO DAN intra in ring cu italianul Leonard Bundu intr-un meci eliminatoriu

In main event-ul galei, canadianul Adonis Stevenson si-a aparat centura de campion mondial WBC la categoria semigrea printr-o victorie prin KO in repriza a cincea in fata rusului Dmitri Suhotki. Stevenson si-a trecut in palmares a 25-a victorie (21 KO), avand un singur meci pierdut (inainte de limita), in timp ce Suhotki, care avea 22 de succese (16 KO), a incasat a treia infrangere (1 KO).

Sursa foto: sptfm.ro