JO SOCI 2014: Alexandru Teodorescu si Nicolae Sovaiala rateaza participarea la Olimpiada pentru ca li s-a stricat sania!

Delegatia Romaniei nu a fost nici pe departe una dintre favoritele la medalii la aceasta editie a Olimpiadei de iarna de la Soci, insa sportivii care ne reprezinta au si un foarte mare ghinion.

Alexandru Teodorescu si Nicolae Sovaiala, ambii in varsta de 21 de ani, nu vor putea intra in concurs la proba de sanie pentru ca aceasta s-a stricat, informeaza Prosport. Mai mult cei doi tineri talentati nu s-au putut acomoda cu o sanie de imprumut si vor privi neputinciosi, miercuri, concursul pentru care s-au pregatit de cand si-au inceput cariera sportiva.

Organizatorii de la Soci au decis sa-i excluda din competitie de teama unei tragedii, dupa ce acestia au declarat ca vor sa concureze totusi cu sania avariata, informeaza Gazeta Sporturilor. Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, sustine ca masura a fost luata din ratiuni de siguranta, dupa ce marti dimineata cei doi au fost implicati intr-un accident.

Citeste si: JO SOCI 2014: Cornel Puchianu, locul 30 in proba masculina de biatlon 10 kilometri sprint 

“La antrenamentele de dimineata (marti dimineata – n.red.), cei doi sportivi s-au rasturnat in timpul coborarii si au avariat sania. Au primit o alta sanie si, dupa o a doua coborare, organizatorii au observat ca nu au siguranta si au decis sa nu-i lase sa ia startul miercuri”, a declarat Dobrescu.

Organizatorii sunt mult mai precauti in astfel de cazuri dupa ce in urma cu patru ani, la Vancouver, georgianul Nodar Kumaritsvili a decedat in urma unui accident petrecut in timpul antrenamentelor.

Sursa foto: sptfm.ro, prosport.ro