JO SOCI 2014: Avion deturnat la Istanbul ! Un barbat ameninta cu o bomba si le cere pilotilor sa mearga spre Soci – UPDATE

UPDATE: Pasagerul ucrainean suspectat de deturnare, vineri, spre Soci (Rusia) a unui avion al companiei turcesti Pegasus a fost retinut si fortele speciale turce au preluat controlul asupra aparatului de zbor pe aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul.

Un avion cu zeci de pasageri la bord a fost deturnat pe un aeroport din Istanbul de unul dintre pasageri, care le-a cerut pilotilor sa se indrepte catre Soci, orasul rusesc in care se desfasoara Jocurile Olimpice de Iarna.

Un avion al companiei turce Pegasus plecat din Harkov (Ucraina) a fost constrans vineri seara de armata aeriana turca sa aterizeze la Istanbul, dupa o tentativa de deturnare din partea unui pasager ucrainean, scrie presa turca, preluata de AFP.

Citeste si: Jocurile Olimpice de Iarna – Soci 2014 incep astazi. 40.000 de spectatori vor participa la ceremonia de deschidere 

Potrivit unor informatii neconfirmate inca oficial, pasagerul a amenintat ca va detona o bomba daca avionul, cu 110 de pasageri la bord, nu se indreapta spre Soci, unde se deruleaza vineri seara ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna.

Citeste si: JO SOCI 2014: CIO a distribuit gratuit 100.000 de prezervative sportivilor de la Olimpiada 

Potrivit ziarului Hurriyet, Fortele Aeriene turce au trimis un avion de vanatoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri si constrangerea pilotilor sa aterizeze de urgenta. Avionul a aterizat in siguranta pe Aeroportul international Sabiha Gokcen din Istanbul.

Cetateanul ucrainean nu s-a predat, intregul echipaj si pasagerii aflandu-se inca in aeronava.