JOACHIM GAUCK, presedintele GERMANIEI, l-a felicitat pe KLAUS IOHANNIS

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru castigarea alegerilor prezidentiale din Romania, din 16 noiembrie, si a promis ca Germania va continua sa sprijine reformele din Romania, mai ales in privinta imbunatatirii statului de drept, relateaza Deutsche Welle.

“Preluati mandatul prezidential in vremuri marcate de mari provocari la adresa Europei si a tarii dumneavoastra. Fiti sigur ca Germania va continua sa sprijine si in viitor Romania pe drumul reformelor care urmeaza sa fie facute — cu precadere in ceea ce priveste imbunatatirea statului de drept. Sunt convins ca increderea reciproca va sta la baza cooperarii noastre si ca relatiile bune, de prietenie, intre tarile noastre vor fi dezvoltate si aprofundate atat la nivel european, cat si international”, mentioneaza presedintelui german in mesajul adresat lui Iohannis.

CITESTE SI: Presedintele REPUBLICII MOLDOVA a salutat rezultatele ALEGERILOR din ROMANIA 

Candidatul ACL Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi in al doilea tur al alegerilor prezidentiale de duminica, iar reprezentantul Aliantei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49%, potrivit datelor comunicate luni de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea proceselor verbale din 18.673 sectii de votare, reprezentand 99,07% din totalul acestora.

CITESTE SI: JOSEPH DAUL, presedintele PPE, i-a transmis un mesaj lui KLAUS IOHANNIS 

Sursa foto: bild.de