JOAQUIN “EL CHAPO” GUZMAN, lordul DROGURILOR din MEXIC, a EVADAT din nou

Lordul drogurilor JOAQUIN ‘El Chapo’ GUZMAN din Mexic a reusit sa EVADEZE dintr-o inchisoare de maxima securitate pentru a doua oara in 14 ani, a anuntat guvernul duminica, potrivit Agerpres.

JOAQUIN GUZMAN a fost vazut ultima data sambata seara in apropierea salii de dusuri din inchisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitala, dupa care a disparut, ‘EVADAREA sa fiind confirmata’, a indicat, intr-un comunicat, Comisia Nationala de Securitate. “Dupa ce s-a constatat ca el nu a mai aparut”, a fost declansata alarma, “EVADAREA sa fiind confirmata”, se arata in comunicat.

CTESTE SI: Liderul cartelului mexican ZETAS a fost arestat

“Au fost lansate operatiuni de cautare in zona, precum si pe drumurile din statele vecine”, a precizat Comisia Nationala de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate. Dupa o cautare de 13 ani, armata a reusit, in februarie 2014, sa-l prinda pe JOAQUIN GUZMAN in timpul unui raid nocturn intr-un cartier turistic din Mazatlan, in statul Sinaola.

‘EL CHAPO’, diminutiv de la ‘chaparro’ (‘bondoc’), aluzie la cei 1,64 metri ai sai, a mai EVADAT dintr-o inchisoare de maxima securitate in 2001, ascuns intr-un cos cu lenjerie murdara.

Sursa foto: bbc.co.uk