Jocul castitatii: cum functioneaza tehnica sexuala a negarii orgasmului si de ce face minuni asupra vietii sexuale

Jocul castitatii este o tehnica sexuala promovata de sexologul american Sienna Sinclaire, psihoterapeut specializat in relatia de cuplu, care a observat ca viata sexuala a pacientilor sai a renascut dupa ce au pus in practica aceasta joaca sexuala bazata pe amanarea placerii sexuale.

Implinirea sexuala nu tine de placerea obtinuta imediat, ci de felul in care intelegi sa-ti tachinezi partenerul de cuplu si sa te supui „torturii“ de a-ti interzice sa ajungi la orgasm, explica sexologul Sienna Sinclaire pentru publicatia Woman’s Health.  Aceasta considera ca tehnica amanarii orgasmului ajuta cuplurile sa descopere ca placerea sexuala este cu atat mai intensa si jocul seductiei mai frumos atunci cand ne refuzam satisfacerea imediata a dorintelor sexuale, lasandu-le sa se dezvolte, tehnica fiind descrisa pe larg in cartea “Male Chastity: A Guide for Keyholders“.

CITESTE SI: Te-ai intrebat vreodata de ce mimeaza orgasmul iubita sau sotia ta? 4 motive pentru care se prefac

Jocul castitatii este inspirat de practici care exista de secole, si care se refera la abtinerea de la stimulare sexuala, dar si la a-i oferi altcuiva controlul asupra nevoilor tale sexuale. Acesta din urma este numit „detinatorul cheii“.

Jocul castitatii nu implica abstinenta totala, asa cum ar putea sa sugereze sintagma, ci se refera la modul in care putem obtine orgasme mai intense, care dureaza mai mult, dar si la a oferi controlul asupra propriilor tale nevoi sexuale, astfel incat sa nu ai habar cand partenerul iti va permite sa te bucuri de orgasmul negat.

Jocul casititatii nu implica in mod obligatoriu purtarea unei centuri de castitate, cu toate ca astfel de produse exista si pot fi achizitionte, ci aceasta tehnica poate fi pusa in practica pur si simplu cu ajutorul vointei si stapanirii de sine, iar satisfactiile vor fi cu atat mai mari, subliniaza sexologul.

Partenerul care alege sa-si nege placerea sexuala pentru o anumita perioada de timp va trebui sa-si asigure perechea ca nu se va satisface sexual decat atunci cand i se va permite, in modul in care partenerul va decide ca se va intampla. Dupa o perioada de abstinenta, eliberarea sexuala nu trebuie sa aiba loc in mod obligatoriu in timpul unui act sexual clasic, ci poate insemna si ca detinatorul cheii poate decide ca partenerul sa se autosatisfaca in timp ce el va privi. De asemenea, partenerii pot face oricand schimb de roluri, si cel dominat sa devina dominator (detinatorul cheii), in functie de ceea ce decid de comun acord.

Reguli pentru incepatori 

 Fiind o experienta noua, sexologul recomanda ca la inceput partenerii sa practice acest joc al castitatii pe perioade mai scurte de timp, de cateva zile, regula recomandata cu atat mai mult in cazul celor care opteaza sa poarte o centura de castitate in acest timp. Pentru momentul in care detinatorul cheii va decide sa incheiati perioada de abstinenta, ar fi ideal sa rezervati o camera la un hotel, pentru a schimba decorul perimat oferi de dormitor.

Dupa ce vi se va permite sa ajungeti la orgasm, indiferent de modalitatea aleasa de detinatorul cheii, decideti daca veti continua jocul castitatii pentru inca o perioada de timp, pe care o veti stabili impreuna. De data aceasta mariti perioada de timp. Numai ideea ca nu veti avea dreptul sa faceti sex va duce tensiunea sexuala la cote imposibile, spune sexologul american.

Jocul castitatii poate fi practicat si daca sunteti singuri, cu conditia sa semnati o intelegere cu propria persoana prin care va luati angajamentul sa nu va implicati in nicio relatie sexuala sau alta forma de activitate sexuala in perioada stabilita. Sexologul precizeaza ca a avut clienti care au preferat sa poarte o centura de castitate si sa-si trimita cheia prin posta la data stabilita pentru eliberarea sexuala, tocmai pentru a nu fi tentati sa se autosatisfaca sau sa faca sex cu o persoana intalnita in perioada de abstinenta. In acest timp, puteti sa cresteti tensiunea sexuala urmarind filme erotice sau reviste pentru adulti, dar fara a va satisface in vreun fel.

CITESTE SI: Studiu: Femeile sunt atrase de alte femei, aproape niciodata nu sunt strict heterosexuale

Cum intensificam tensiunea sexuala

 Cuplurile casatorite trebuie sa priveasca jocul castitatii ca pe o tehnica menita sa le condimenteze viata sexuala, nu ca pe o perversiune, avertizeaza sexologul. Important este ca ambii parteneri sa simta ca au avut ceva de castigat dintr-o astfel de experienta, nu ca unul a fost folosit pentru placerea celuilalt. Bineinteles, tehnica nu trebuie sa implice folosirea unei centuri de castitate, daca unul dintre parteneri considera ca este prea mult pentru el, ci se poate continua doar pe baza increderii reciproce, dublate de foarte multa stapanire de sine si de vointa. In timpul perioadei de abstinenta, partenerii se pot tachina, pot face aluzii sexuale, pot discuta despre fanteziile lor sexuale si despre cum ar dori sa faca sex, pot urmari impreuna filme erotice etc. Important este ca tensiunea sexuala sa creasca pana aproape de insuportabil, mai spune sexologul.

Sursa:adevarul