JOCURI de PUTERE in CGMB: COSMIN GABRIEL PIRVU este protejat fatis de consilierii PSD-PC-PPDD-PMP

CONSILIERII MUNICIPALI din PSD-PC-PPDD-PMP, care formeaza majoritatea in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), refuza constant sa puna in aplicare o decizie a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) conform careia COSMIN GABRIEL PIRVU se afla in stare de incompatibilitate si ar fi trebuit sa fie exclus din Consiliu.

Consilierii majoritatii nu au respins proiectul care prevedea incetarea mandatului de consilier al colegului lor, insa au apelat la o tactica evaziva. Ei au reorganizat ordinea de zi (n.red. joi 27 noiembrie) in asa fel incat proiectul de hotarare care prevedea EXCLUDEREA lui COSMIN GABRIEL PIRVU din consiliu a fost mutat la finalul sedintei. Exact inainte de a intra la vot proiectul, consilierii au cerut o pauza de zece minute, moment in care majoritatea reprezentantilor PSD-PC-PPDD-PMP au parasit sala si nu au mai revenit. In acest fel, din lipsa de CVORUM sedinta a fost suspendata.

In ceea ce priveste activitatea alesilor locali se poate spune ca, ceea ce nu a reusit CGMB ( n.red. respectiv consilierii PSD, PC,PPDD, PMP care au parasit sala pentru a-si proteja colegul) cu exceptia celor de la PNL ( PNL-PDL) care si-au exprimat dorinta de a-si exercita votul in vederea punerii in aplicare a deciziei ANI, ” a reusit”  INSTITUTIA PREFECTULUI care a aplicat legea prin atacarea hotararii de alegere a domnului COSMIN GABRIEL PIRVU in functia de Viceprimar.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA protesteaza fata de tergiversarea revocarii din functie a viceprimarului Cosmin Gabriel Pirvu

INSTITUTIA PREFECTULUI a introdus actiune in contencios administrativ impotriva acestei hotarari ceea ce inseamna ca hotararea este suspendata de la data introducerii actiunii! In aceste conditii,  COSMIN GABRIEL PIRVU nu mai are calitatea de Viceprimar dar in schimb a reusit sa-si pastreze calitatea de consilier pentru moment!

Speram ca la urmatoarea sedinta consilierii care au absentat voit sa-si asume responsabilitatea si sa nu mai abuzeze de ” puterea votului” nu de alta, dar dupa amenda primita de la ANI ( n.red. fiecare consilier a fost amendat cu 2.000 ron pentru nepunerea in aplicare a DECIZIEI ANI) ar putea urma partea penala! Este de notorietate ca domnii consilieri s-au obisnuit si cu acest gen de lucruri, dar asteptam momentul in care sa inteleaga ca cetatenii nu  i-au votat pentru a demara, continua si accentua un sir intreg de ilegalitati!

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: Haosul din previziunile bugetare ale Guvernului, decontat de bucuresteni 

Vom reveni cu amanunte legate de acest caz.

Sursa foto: adevarul.ro