Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA

Joe Biden, candidatul democraților, a câștigat alegerile prezidențiale americane, anunță mai multe publicații americane. Proiecțiile BBC, AP, NBC, CNN arată că Biden a ajuns la 273 de electori, ceea ce înseamnă că va deveni următorul președinte al Statelor Unite în data de 20 ianuarie 2021.

Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, democratul fiind totodată, la cei 77 de ani ai săi, cea mai în vârstă persoană aleasă în această funcție.

”America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii – chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Joe Biden pe contul său de Twitter, la scurt timp după ce a câștigat Penssylvania și a opținut voturile necesare pentru a deveni următorul președinte al SUA.

În aceeași ordine de idei, Kamala Harris a devenit sâmbătă seara prima femeie aleasă vicepreședinte al SUA. ”Poate că sunt prima femeie aleasă vicepreședinte, dar nu voi fi și ultima. Pentru că fiecare fetiță care se uită acum la noi vede că America este țara tuturor posibilităților ”, a declarat ea.

Sursa foto: NBC