Joe Biden va deveni, astăzi, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Live Video

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, va depune, miercuri, jurământul prezidențial, marcând astfel finalul mandatului agitat al lui Donald Trump. Democratul va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump va părăsi Casa Albă și se va îndrepta către baza militară Andrews unde va avea parte de o ceremonie sumară de rămas bun înainte de a pleca înspre Mar-a-Lago din Malibu, acolo unde își va stabili reședința după cei patru ani petrecuți la Casa Albă.

Donald Trump este primul președinte al SUA care, în ultimii 150 de ani, va ignora cu desăvârșire victoria adversarului său. Donald Trump a părăsit Biroul Oval fără a se întâlni cu președintele ales Joe Biden și fără a participa la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant. Totodată, Trump a intrat în istorie drept singurul preşedinte al SUA supus de două ori unei proceduri de destituire.

Donald Trump a grațiat, în ultimele sale zile ca președinte al SUA, un număr de 143 de persoane. Printre aceștia se regăsesc nume celebre precum fostul său strateg Steve Bannon, dar și celebrități precum rapperul Lil Wayne și persoane cu condamnări pentru fapte grave de corupție.

Sursa foto: washington post