JOHAN CRUYFF a MURIT! CELEBRUL FOTBALIST OLANDEZ AVEA 68 DE ANI – VIDEO

JOHAN CRUYFF, legendarul fotbalist si antrenor olandez, a MURIT, joi,  la varsta de 68 de ani, potrivit unui mesaj postat pe site-ul sau si citat de Reuters. JOHAN CRUYFF s-a nascut in 1947, iar intre 1966 si 1977 a jucat in nationala Olandei unde a inscris 33 de goluri in 48 de meciuri.

UPDATE:  “Fotbalul se desparte de un zeu! Legendele nu mor, traiesc pentru totdeauna! Ramas bun, Johan Cruyff!”, a scris pe pagina sa de Facebook GICA HAGI, unul dintre fostii elevi ai lui JOHAN CRUYFF la FC BARCELONA.

JOHAN CRUYFF este celebru pentru anii de la Ajax unde a inscris aproape 200 de goluri intre 1964 si 1973, timp in care a fost antrenat si la fel de celebrul tehnician roman STEFAN COVACI. JOHAN CRUYFF este celebru pentru rolul sau in cea mai buna perioada a nationalei Olandei, in anii ani 70′. Ca jucator, JOHAN CRUYFF a castigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni, cu Ajax.

Potrivit sursei citate, JOHAN CRUYFF a MURIT inconjurat de familie si prieteni in Barcelona, dupa o lupta cu cancerul. JOHAN CRUYFF a jucat la FC Barcelona, intre 1973 si 1978, apoi au urmat doua echipe din SUA, iar intre 1981 si 1983 a revenit la Ajax. JOHAN CRUYFF si-a incheiat cariera de fotbalist la Feyenord.

In total, la toate echipele de club unde a activat, JOHAN CRUYFF a marcat aproape 300 de goluri. Ca antrenor, JOHAN CRUYFF a dus Barcelona spre prima Cupa a Campionilor, in 1992, castigand si de patru ori consecutiv campionatul Spaniei, intre 1991 si 1994.  Pana in 1991, cand a suferit o operatie de inima, JOHAN CRUYFF a fost fumator inrait. El a facut public in octombrie anul trecut faptul ca sufera de cancer.

Sursa foto si video: youtube