Iohannis: Regiunile trebuie reformulate la capitolul fonduri europene

klaus_iohannis-regionalizare

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, responsabil si la comisia pentru regionalizare a liberalilor, a declarat, joi, ca tara noastra nu trebuie sa se grabeasca in procesul de regionalizare, cea mai potrivita solutie fiind implementarea procesului pana in 2022, astfel incat regiunile sa fie bine gandite, inclusiv in ceea ce priveste fondurile europene.

“In situatia in care am ajuns, cu cvorumul la referendum, cam toata lumea intre timp vede Referendumul de modificare a Constitutiei organizat spre a doua parte a anului viitor. Si atunci sigur este mai mult timp pentru pregatirea regionalizarii. (…) daca nu facem in acest an regionalizarea – si aproape sigur ca nu o facem – isi pierde urgenta si o pierde de tot (…). Nu avem motive sa ne grabim, fiindca nu avem motive sa ne grabim acum”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

In privinta fondurilor europene, Klaus Iohannis a specificat ca in situatia in care Agentiile de Dezvoltare Regionala vor prelua gestionarea fondurilor europene, “acest lucru va trebui sa ramana in acea forma pana prin 2022, daca luam varianta de n plus doi, rata bugetara plus doi ani”.

“Si atunci avem timp pana in 2022, sa tot lucram la regiuni si sa le formam, sa le reformulam, in ce priveste fondurile europene”, a mai spus Johannis.

Premierul Victor Ponta a avut o pozitie similara pe tema regionalizarii, avansand insa anul 2014 pentru implementarea acestui proces.

Foto: citynews.ro