JOHN KERRY, implicat intr-un ACCIDENT in timp ce mergea pe BICICLETA

Secretarul de stat al SUA JOHN KERRY se afla in stare stabila la un spital din Geneva, dupa ce a fost ranit intr-un ACCIDENT in timp ce mergea pe BICICLETA, in apropiere de localitatea Scionzier, in Alpii francezi, a anuntat purtatorul sau de cuvant, relateaza Agerpres, care citeaza Reuters.

JOHN KERRY a fost transportat cu un elicopter medical la un spital din Geneva, unde este examinat, a precizat purtatorul sau de cuvant, John Kirby. “Secretarul de stat John Kerry este in stare stabila si a suferit probabil o accidentare la picior. Nu si-a pierdut cunostinta”, a adaugat John Kirby.

Potrivit AFP, ACCIDENTUL s-a produs in jurul orei locale 09.40 (07.40 GMT), in apropiere de localitatea Scionzier, in departamentul Haute-Savoie (estul Frantei), iar JOHN KERRY a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar din Geneva, unde este examinat medical.

Citeste si: JOHN KERRY: SUA vor o ANCHETA CREDIBILA privind ASASINAREA LUI BORIS NEMTOV

Purtatorul de cuvant nu a dat detalii privind circumstantele in care s-a produs ACCIDENTUL, dar a precizat ca “personal medical si un medic se aflau in convoiul in care se afla secretarul de stat in momentul accidentului”.

Un alt responsabil al Departamentului de Stat a confirmat, sub rezerva anonimatului, ca oficialul american este “in forma” si “constient”. Potrivit acestui diplomat, care nu s-a aflat la fata locului, JOHN KERRY ar fi cazut intr-un “viraj”, in apropiere de Scionzier, la aproximativ 40 de minute de Geneva. Nici un alt vehicul nu a fost implicat in incident.

Citeste si: JOHN KERRY: SUA iau in considerare adoptarea de NOI SANCTIUNI impotriva RUSIEI

JOHN KERRY, care va implini 72 de ani in decembrie, obisnuieste sa faca ciclism in timp ce se afla in turnee in Europa. El se afla la Geneva de vineri pentru convorbiri cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif privind programul nuclear iranian si urmeaza sa ajunga la Madrid duminica dupa-amiaza. Dupa capitala spaniola, JOHN KERRY este asteptat luni seara la Paris pentru a participa marti la o reuniune a coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic.

Sursa foto: theblaze.com