JOHN KERRY merge in ORIENTUL MIJLOCIU in incercarea de a CALMA TENSIUNILE dintre PALESTINIENI si ISRAELIENI

Secretarul de stat american JOHN KERRY a declarat marti ca intentioneaza sa se DEPLASEZE IN ORIENTUL MIJLOCIU in incercarea de a calma TENSIUNILE DINTRE ISRAELIENI SI PALESTINIENI, relateaza miercuri Reuters.

Aceasta calatorie va marca eforturile cele mai directe ale lui Kerry de a media PROCESUL DE PACE dintre cele doua parti dupa ce negocierile conduse de SUA au esuat anul trecut. Israelul si teritoriile palestiniene se confrunta cu CELE MAI GRAVE VIOLENTE din ultimii ani.

‘Voi merge acolo in curand, la momentul potrivit, si voi incerca sa lucrez pentru RELUAREA NEGOCIERILOR DE PACE si sa vedem daca ne putem indeparta de aceasta prapastie’, a afirmat Kerry la Boston, la un eveniment sponsorizat de Harvard Kennedy School’s Belfer Center for Science and International Affairs.

Cel putin sapte israelieni si 29 de palestinieni, intre care 10 presupusi atacatori, au murit in VIOLENTELE DIN ULTIMELE SAPTAMANI.

CITESTE SI: ORASUL VECHI DIN IERUSALIM, INTERZIS PALESTINIENILOR PENTRU DOUA ZILE DUPA ATACUL DE SAMBATA SEARA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgenta a cabinetului sau de securitate si oficiali au declarat ca Israelul ia in considerare izolarea cartierelor palestiniene din Ierusalimul de Est, de unde provin majoritatea atacatorilor din ultimele doua saptamani, de restul orasului.

John Kerry a declarat ca obiectivul SUA pentru regiune, acela al gasirii unei solutii privind existenta a doua state, s-ar putea narui daca violentele vor scapa de sub control.

‘Aceste violente au izbucnit din cauza unei nemultumiri in crestere si a unei frustrari in randul israelienilor care nu vad niciun progres’, a mai spus Kerry.

Escaladarea violentelor a dat nastere speculatiilor potrivit carora palestinienii ar putea pune la cale o noua revolta sau Intifada, reflectand frustrarile unei noi generatii in legatura cu esecul conducerii lor de a obtine recunoasterea statalitatii Palestinei.

Sursa foto: nypost