JOHN KERRY: SUA iau in considerare adoptarea de NOI SANCTIUNI impotriva RUSIEI

SUA si aliatii lor analizeaza posibilitatea adoptarii de NOI SANCTIUNI contra RUSIEI pentru rolul jucat in criza din estul UCRAINEI, rol prin care se submineaza acordul de incetare a focului convenit cu mediere europeana, a declarat sambata, la Londra, secretarul de stat american JOHN KERRY, potrivit Agerpres, care citeaza Reuters.

“Rusia s-a angajat in ultimele zile intr-un proces absolut cinic si ciclic. Discutam despre sanctiuni suplimentare, despre eforturi suplimentare si cred ca in urmatoarele zile oamenii se vor convinge ca noi nu vom lua parte la acest joc si la acest tip de comportament absolut las“, a spus JOHN KERRY, in timpul intrevederii sale cu ministrul de externe britanic PHILIP HAMMOND.

Citeste si: UCRAINA: Aproape 200 de MILITARI au fost UCISI in confruntarile armate de la DEBALTEVO

Kievul a acuzat vineri Moscova ca trimite noi tancuri si trupe in estul UCRAINEI, in pofida armistitiului de la Minsk care a intrat in vigoare duminica trecuta. Moscova nu a raspuns imediat acuzatiei, insa a negat intotdeauna ca fortele sale armate ar fi implicate in luptele din UCRAINA.

Washingtonul a avertizat vineri RUSIA ca sprijinul acordat in continuare separatistilor care lupta in UCRAINA reprezinta o amenintare directa pentru “ordinea mondiala moderna”.

Citeste si: NATO someaza Rusia sa retraga fortele din estul Ucrainei si sa faciliteze respectarea Acordului de la Minsk

Sursa foto: thestateweekly.com