JOHN KERRY: SUA si GERMANIA raman prietene bune in ciuda suspiciunilor de spionaj

GERMANIA si STATELE UNITE raman “prietene bune” in pofida problemelor provocate de suspiciunile de spionaj, a declarat duminica secretarul de Stat american JOHN KERRY in cadrul unei conferinte de presa la Viena cu omologul sau german FRANK-WALTER STEINMEIER. “Lasati-ma sa subliniez ca relatia dintre STATELE UNITE si GERMANIA este strategica, avem o cooperare politica enorma si suntem prieteni buni”, a declarat KERRY.

Cei doi ministri au abordat subiectul in marja unei serii de reuniuni la Viena pentru a incerca sa deblocheze negocierile privind programul nuclear iranian. Ei au vorbit, de asemenea, despre dosarele Iran, Afganistan si Orientul Mijlociu, a explicat seful diplomatiei germane FRANK-WALTER STEINMEIER.

CITESTE SI: SUA a confirmat RETRAGEREA trupelor rusesti de la granita cu UCRAINA 

“Aceasta ne arata ca relatia transatlantica intre GERMANIA si SUA este necesara, in pofida dificultatilor acestor ultime saptamani”, a declarat el. “Vom lucra pe o baza fundamentala de RESPECT MUTUAL”, a adaugat JOHN KERRY.

Explicatiile intre cele doua tari au loc dupa spectaculoasa decizie de joi a Berlinului de a-l expulza pe directorul serviciilor de informatii americane – o masura neobisnuita in cadrul NATO – in urma arestarii a doua persoane ACUZATE de SPIONAJ in favoarea Washingtonului.

CITESTE SI: JOHN KERRY denunta incalcarea drepturilor tatarilor din Crimeea 

Intr-un interviu inregistrat sambata de televiziunea publica ZDF, cancelarul german ANGEL MERKEL a cerut Washingtonului sa isi schimbe comportamentul in materie de spionaj. “Sper in mod firesc ca se va schimba ceva”, a declarat MERKEL. “Nu mai suntem in epoca Razboiului Rece in care fiecare se indoia probabil de fiecare”, a adaugat ea.

Sursa foto: washington post