JOHN KERRY va prezenta in august TARILOR DIN GOLF acordul incheiat cu IRANUL

Secretarul de stat american JOHN KERRY a anuntat joi ca se va deplasa la 3 august in TARILE DE GOLF pentru a prezenta acordul incheiat recent la Viena in DOSARUL NUCLEAR IRANIAN.

”Ma voi intalni la 3 august cu toate (statele) din CONSILIUL DE COOPERARE AL GOLFULUI si le voi face o informare completa si voi raspunde la toate problemele lor”, a declarat Kerry, la finalul unei intalniri avute la Washington cu omologul sau saudit Adel al-Jubeir, dupa cum relateaza AFP.

CITESTE SI:NETANYAHU: Acordul cu Iranul – O GRESEALA ISTORICA! ISRAELUL va sti intotdeauna sa se APERE 

Potrivit ministrului saudit, intalnirea va avea loc la Doha, capitala statului Qatar.

IRANUL si MARELE PUTERI DIN GRUPUL ”5+1” (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franta si Germania) au incheiat marti, la Viena, dupa luni de negocieri, un acord menit sa puna capat tensiunilor generate de PROGRAMUL NUCLEAR IRANIAN.

Conform acordului, sanctiunile impuse Teheranului de SUA, Uniunea Europeana si ONU vor fi ridicate in mod reversibil, in schimbul angajamentului Iranului de reducere a programului sau nuclear, suspectat de Occident ca vizeaza producerea bombei atomice.

CITESTE SI:PRINCIPALELE PREVEDERI ale ACORDULUI ISTORIC incheiat intre MARILE PUTERI si IRAN 

Trei monarhii arabe din Golf — Arabia Saudita, Emiratele Arabe si Kuweit — au primit cu un OPTIMISM MODERAT acordul incheiat cu Teheranul.