JORGE LORENZO a castigat la VALENCIA si a devenit NOUL CAMPION MOTO GP

Spaniolul JORGE LORENZO de la YAMAHA, a cucerit, duminica, titlul de CAMPION MONDIAL la clasa-regina a motociclismului viteza, MOTO-GP, castigand MARELE PREMIU AL VALENCIEI, in timp ce liderul de pana acum, colegul de echipa de uzina al lui Lorenzo, italianul VALENTINO ROSSI, nu a putut sa termine mai bine de locul 4, pierzand posibilitatea de a fi pentru a 10-a oara campion al lumii in ultima cursa a sezonului.

De fapt, victoria lui Jorge Lorenzo sau INFRANGEREA LUI ROSSI au avut 2 episoade: primul s-a consumat cu 2 saptamani in urma, la MARELE PREMIU AL MALAIEZIEI de la Sepang, unde Rossi l-a lovit in plina cursa cu piciorul pe spaniolul de la Honda MARC MARQUEZ, fiind sanctionat cu plecarea de pe ULTIMUL LOC AL GRILEI DE START in Spania, in ultima cursa. Al doilea episod, duminica, l-a incoronat pe Lorenzo cu laurii de campion mondial pentru a 3-a oara in cariera.

CITESTE SI: VIDEO SCANDAL IN MOTO GP: VALENTINO ROSSI L-A LOVIT CU PICIORUL PE MARC MARQUEZ

Pe circuitul “Roberto Tormo”, lung de 4 kilometri, cu 14 viraje, 9 de stanga si 5 de dreapta, un traseu destul de tehnic, Jorge Lorenzo, plecat din pole-position, a condus impecabil, din start la sosire, cu un ritm de cursa impresionant, aproape toate tururile sub 1’31”. Dar atentia majoritatii celor 110.130 spectatori a fost concentrata mai ales spre coada plutonului, unde Rossi a executat o cavalcada de mare spectacol: a depasit 7 motociclete pana la primul viraj, in 300 m, apoi a intrat in top 10 dupa 13 tururi, a fortat pana pe locul 4 cu 15 tururi inainte de final, dar mai mult decat atat nu s-a putut, trebuind sa se recunoasca invins in clasamentul general.

Incurajati de fostul rege Juan Carlos pe grila de start, spaniolii au fost protagonisti la Valencia, ocupand primele 3 locuri ale podiumului: 1. Jorge Lorenzo (Yamaha); 2. Marc Marquez (Honda); 3. Dani Pedroza (Honda), toti in mai putin de o secunda, in timp ce Rossi (Yamaha) a fost departe, pe 4, la peste 2 secunde.

In clasamentul general final al Moto-GP 2015, primul loc a fost ocupat de Jorge Lorenzo, care l-a depasit pe Valentino Rossi cu 5 puncte (330-325), locul 3 fiind ocupat de Marc Marquez.

Sursa foto: The Guardian