JOSEPH DAUL: Am venit la Bucuresti pentru a-l sustine pe IOHANNIS la ALEGERILE PREZIDENTIALE

JOSEPH DAUL, presedintele Partidului Popular European (PPE), a sustinut, marti la pranz, o conferinta de presa comuna cu prezidentiabilul KLAUS IOHANNIS la sediul Aliantei Crestin Liberale (ACL) in care si-a reafirmat sprijinul pentru primarul Sibiului in cursa pentru Cotroceni.

“Ma aflu aici (n.red. la Bucuresti) pentru a-l sustine pe KLAUS IOHANNIS in cursa pentru Cotroceni. Sunt aici pentru a sprijini candidatura lui Klaus Iohannis pentru ca el sa castige alegerile de duminica viitoare. Eu sunt convins ca valorile PPE – statul de drept, justitia, lupta anti-coruptie vor fi respectate cu Klaus Iohannis si nu vor fi respectate de Victor Ponta. Am vazut la nivelul institutiilor de cand domnul Ponta a devenit prim-ministru ca a repus in chestiune respectul acestora”, a declarat JOSEPH DAUL.

“Este gresit sa spui ca un primar nu poate conduce o tara.Iohannis a facut la Sibiu un exercitiu de care nu ne putem indoi. Cand vad cum este atacat in ultimele saptamani, vreau sa le spun cetatenilor romania ca fortele raului care il ataca, nu il ataca degeaba – pentru ca a reusit la nivelul municipalitatii sale. Inseamna ca nu va amai aduce-ti aminte de prietenul meu Jacques Chirac (n.n. fost presedinte al Frantei) care a avut acelasi parcurs, a fost si primar al Parisului”, a mai spus Daul. In continuare, liderul PPE le-a dezvaluit jurnalistilor prezenti ce a discutat cu liderii dreptei. 

“M-am intalnit in aceasta dimineata cu toate partidele de dreapta. Unele partide mi-au explicat ca era mai bine sa nu il sprijine direct pe Iohannis, ci sa o faca indirect. Politica este complicata si am vazut analize care demostreaza ca acestia au facut alegerea corecta”, a spus Joseph Daul, facand referire la PMP, care s-a declarat pentru un vot anti-Ponta, dar nu pro-Iohannis.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU se va intalni cu presedintele PPE, JOSEPH DAUL 

“Altora le-am spus ca nu e normal sa nu il sustina.  Ca familia PPE trebuie sa fie unita. Dar exista in orice familie un copil teribilist dar trebuie ca familia sa se stranga in jurul lui si sa raman unita”, a mai spus Daul facand referire la UDMR.

Cat despre cei de la PNTCD, care au cerut alegatorilor sa isi anuleze votul si sa scrie pe buletinul de vot fie “Refuz!”, fie “Monarhie constitutionala”, Daul a precizat ca aceste indemnuri sunt scandaloase.

CITESTE SI: PNTCD nu va sustine niciun candidat in TURUL II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE

“Le-am spus celor de la PNTCD ca nu sunt de acord cu pozitia lor si ca mi se pare scandaloasa (n.r. anularea votului). Ceea ce mi se pare si mai scandalos a fost acea remarca anti-constitutionala pe care ii indeamna pe alegatori sa o scrie pe buletinul de vot. Partidul are dreptul sa spuna ca sustine sau nu sustine pe cineva, dar acea remarca scrisa pe buletinul de vot mi se pare scandaloasa”, a subliniat Joseph Daul.

Liderul PPE a refuzat insa sa vorbeasca despre sanctiuni: “Haideti sa treaca alegerile si vom vedea, fiecare lucru la randul sau”

Sursa foto: lemonde.fr