Joseph Daul indeamna partidele membre PPE sa-l sustina pe Iohannis: Este un candidat foarte puternic si competitiv

Presedintele PPE, Joseph Daul, a tinut sa felicite partidele de centru-dreapta din Romania pentru rezultatul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale si a indemnat toate partidele politice din Romania membre ale PPE sa-l sustina pe Klaus Iohannis pentru a castiga alegerile de pe 16 noiembrie, informeaza din Bruxelles un comunicat al formatiunii.

Potrivit presedintelui PPE, rezultatul obtinut la scrutinul de duminica arata ca Iohannis este ‘un candidat foarte puternic si competitiv, cu o baza solida care-l va conduce spre succes la alegerile de peste doua saptamani’. Joseph Daul saluta de asemenea rezultatele obtinute de ceilalti candidati ai PPE — Elena Udrea de la Partidul Miscarea Populara, Monica Macovei candidat independent si Hunor Kelemen de la Uniunea Democratica Maghiara din Romania.

Laszlo Tokes a anuntat ca il sustine pe Klaus Iohannis in turul II al prezidentiabilelor

Liderul PPE reitereaza cu acelasi prilej importanta mobilizarii alegatorilor de centru-dreapta atat in Romania cat si in strainatate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis si ca problemele ridicate de catre candidatii celorlalte partide membre PPE sa fie abordate de catre Iohannis in etapa finala a acestor alegeri.

Citeste si: PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU AFACERI EUROPENE DIN BUNDESTAG ACUZA GUVERNUL PONTA DE GRAVE PROBLEME IN SECTIILE DE VOT DIN STRAINATATE