JOSEPH DAUL, presedintele PPE, i-a transmis un mesaj lui KLAUS IOHANNIS

Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European (PPE), l-a felicitat luni pe Klaus Iohannis pentru victoria obtinuta la alegerile prezidentiale, precizand ca este “o veste excelenta” pentru Romania si pentru Uniunea Europeana (UE).

“Doresc sa-l felicit pe Klaus Iohannis pentru victoria binemeritata la alegerile prezidentiale care s-au desfasurat ieri in Romania. Aceasta este o veste excelenta pentru Romania si pentru intreaga Uniune Europeana. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta si sunt mandru de rolul jucat de PPE”, a declarat, luni, presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.

CITESTE SI: JOSEPH DAUL: Am venit la Bucuresti pentru a-l sustine pe IOHANNIS la ALEGERILE PREZIDENTIALE 

Liderul popularilor europeni a afirmat ca Iohannis “va mentine Romania pe calea democratiei si o va conduce in interesul poporului roman”. Pe de alta parte, Daul si-a exprimat dezamagirea fata de “conditiile proaste” de vot din diaspora.

“Sunt mandru ca poporul roman a participat in numar mare la aceste alegeri importante. Dar sunt extrem de dezamagit de conditiile proaste de votare din strainatate. Guvernul condus de premierul socialist Ponta trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru acest lucru”, a precizat Daul, adaugand ca autoritatile de la Bucuresti au ignorat “apelurile comunitatii internationale privind asigurarea unor conditii propice de vot”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU se va intalni cu presedintele PPE, JOSEPH DAUL 

Totodata, Joseph Daul i-a multumit presedintelui Traian Basescu pentru cei 10 ani de mandat “intr-o perioada extrem de dificila”, in care “si-a transformat tara intr-un actor relevant in UE”. “Romaniei ii este mai bine astazi datorita eforturilor facute de Traian Basescu si pentru asta are aprecierea noastra profunda”, a mentionat Daul.

Sursa foto: bild.de