JOSEPH SAFRA, cel mai bogat bancher din lume, inculpat pentru CORUPTIE

Cel mai bogat bancher din lume, brazilianul JOSEPH SAFRA, este inculpat pentru coruptie, dupa ce ar fi fost implicat intr-o presupusa schema de mituire a inspectorilor guvernamentali, informeaza Newsro.

Potrivit autoritatilor braziliene, bancherul JOSEPH SAFRA nu a oferit direct mita, dar un angajat al sau ar fi actionat la instructiunile sale. Acuzatiile au fost formulate in urma unor interceptari telefonice intre directorul angajat de Safra si reprezentanti ai Fiscului brazilian.

Astfel, JOSEPH SAFRA ar fi stiut ca managementul grupului sau bancar voia sa dea mita 4,2 milioane de dolari pentru reducerea impozitelor datorate statului. Pe langa bancher, mai sunt inculpate inca cinci persoane in dosar. “Intentia criminala a grupului este dovedita clar de diversele discutii si mesaje citate in actul de acuzare”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Grupul bancar Safra a negat orice fapta de coruptie. Acuzatiile care il vizeaza pe omul de afaceri JOSEPH SAFRA vin in cadrul unei anchete ample din Brazilia privind coruptia in mediul de afaceri. In prezent, 74 de companii si 24 de persoane sunt investigate.

JOSEPH SAFRA are o avere estimata de Forbes la 18,3 miliarde de dolari. Bancherul de 77 de ani detine Banco Safra din Brazilia, unul dintre cei mai cunoscuti zgarie-nori din Londra, Gherkin, dar si institutii bancare din New York si Elvetia.

Sursa foto: OGLOBO