JUAN CARLOS: Este timpul pentru o noua generatie! Printul FELIPE reprezinta STABILITATEA

Regele JUAN CARLOS al Spaniei a declarat luni, imediat dupa anuntul deciziei de a ABDICA, ca este timpul unei “NOI EPOCI”, si ca “o noua generatie trebuie sa fie in fata”.

“O NOUA GENERATIE trebuie sa fie in fata, oameni mai tineri cu energii noi”, a declarat JUAN CARLOS, intr-o adresare televizata, citat de BBC. JUAN CARLOS a afirmat ulterior ca este vremea pentru o “NOUA ERA”, in care o noua generatie ar putea sa duca mai departe transformarile si reformele necesare.

Citeste si: JUAN CARLOS, regele SPANIEI, a abdicat! Printul FELIPE va prelua tronul 

De asemenea, regele JUAN CARLOS, in varsta de 76 de ani, a afirmat ca fiul sau, FELIPE de BOURBON, in varsta de 46 de ani, are maturitatea si pregatirea pentru a fi rege.

Despre printul FELIPE de BOURBON, care va deveni astfel regele Felipe al VI-lea, JUAN CARLOS  a spus ca “reprezinta stabilitatea” si poate “sa deschida calea pentru o noua epoca a sperantei”. “Astazi, cand ma uit in urma, nu pot sa simt decat mandrie si recunostinta fata de voi toti. Mi-am dorit sa fiu regele tuturor spaniolilor”, a mai afirmat regele JUAN CARLOS.

Citeste si: Cine este JUAN CARLOS, fostul rege al SPANIEI

Anuntul abdicarii suveranului Spaniei a fost facut luni de premierul spaniol, MARIANO RAJOY, pe fondul problemelor persistente de sanatate ale regelui, JUAN CARLOS fiind operat de nu mai putin de 19 ori in ultimii ani, pentru diferite afectiuni.

Sursa foto: voiceofindia.com