Jucătorii de la FCSB au scăpat de carantină. Cum au evitat restricțiile DSP

Jucătorii de la FCSB au scăpat de carantină, conform unor surse oficiale citate de presa sportivă autohtonă. Delegația roș-albastră a revenit, joi, din Antalya unde a efectuat un cantonament de pregătire în vederea returului din Liga I.

Update: „Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020”, este motivarea pe care Oana Nicolescu, șefa DSP București, a trimis-o jurnaliștilor de la gsp.ro.

Știre inițială

Potrivit informațiilor, DSP a decis exceptarea fiecărui fotbalist în parte, nu la nivel de echipă. Liderul din Liga I este singura formația care a făcut pregătirea de iarnă înafara țării, în ciuda restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Jucătorii și staff-ul tehnic de la FCSB au trecut prin vamă și au prezentat testele de Covid-19 efectuate înainte de plecarea din Turcia, iar acum au ajuns în cantonamentul echipei din comuna Berceni unde vor sta până mâine când vor juca în prima etapă a returului împotriva celor de la Astra Giurgiu.

„Noi avem acum o hârtie de la guvernul turc, cum că această zonă este izolată. Noi am stat în hotel singuri, n-a existat nicio altă persoană care să stea cu noi, avem dovadă că am purtat măști. Avem că am plecat cu charter, avem și o hârtie, și dovada că am jucat o competiție internațională. Legea trebuie respectată în literă și în spirit. Ce înseamnă spiritul? Ea este făcută ca să aibă un scop. Țelul acestei legi este însănătoșirea și neîmbolnăvirea oamenilor. Noi ne-am dus, ne-am carantinat în Turcia, ne-am izolat, ca să nu ne îmbolnăvim. Au fost echipe care au jucat la Mogoșoaia, unde era zonă galbenă. Au jucat și fotbal și au și plecat cu vreo doi jucători pozitivi”, a declarat Gigi Becali.

Sursa foto: sport