Jucatorii de rezerva ai echipei nationale, NEMULTUMITI de PRIMELE oferite de FRF

Nationala Romaniei va sustine pe 7 februarie primul meci amical din 2015. Vezi cu cine

O parte dintre jucatorii convocati de VICTOR PITURCA pentru meciurile echipei Romaniei cu Ungaria si Finlanda, care nu au fost folositi titulari, si-au aratat NEMULTUMIREA fata de PRIMELE stabilite de catre FRF in cazul victoriilor, au declarant surse din anturajul nationalei citate de Mediafax.

Rezervele echipei Romaniei la meciurile din preliminariile Euro-2016 primesc doar 25 la suta din suma de 3.000 de euro pe care un titular al echipei nationale o incaseaza in cazul unei victorii, adica 750 de euro. Mai multi jucatori convocati la nationala si netitularizati s-au aratat NEMULTUMITI de suma incasata, mai ales ca pentru unii dintre ei prima de la echipa nationala este mai mica decat salariul pe o zi pe care il primesc de la clubul la care activeaza.

Conform acelorasi surse, diurna unui jucator convocat la echipa nationala pentru meciurile pe care le disputa in strainatate este de 200 de euro pe zi.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: UEFA deschide o ANCHETA in urma incidentelor petrecute la National Arena

Federatia Romana de Fotbal a decis sa le acorde jucatorilor nationalei o PRIMA pentru fiecare victorie din preliminariile Campionatului European 2016, suma fiind stabilita de comun acord cu fotbalistii inainte de startul campaniei de calificare. La acea intalnire, presedintele FRF, RAZVAN BURLEANU, si jucatorii au mai convenit ca din cele opt milioane euro pe care federatia le-ar incasa de la UEFA in cazul in care nationala Romaniei s-ar califica la Campionatul European din Franta, elevii lui VICTOR PITURCA sa primeasca trei milioane de euro.

Aceasta suma ar urma sa fie impartita intre jucatorii convocati la echipa nationala la meciurile din preliminarii, in functie de numarul de minute jucate. Restul de cinci milioane de euro urmeaza sa ramana in visteria FRF.

Intrebat dupa meciul cu Ungaria, daca exista jucatori NEMULTUMITI de PRIMELE oferite, presedintele FRF, RAZVAN BURLEANU, a spus ca nu cunoaste astfel de cazuri si nu a dorit sa ofere detalii cu privire la intelegerea pe care o are cu fotbalistii: “Nu stiu daca unii jucatori au fost NEMULTUMITI, doar ei stiu. Eu nu stiu de nicio NEMULTUMIRE pe care sa n-o pot rezolva. Nu va pot dat detalii despre contract, daca sunt alte persoane care vi le pot da…”, a spus el, sambata.

Citeste si: FINLANDA – ROMANIA 0-2 (0-0) / PITURCA a ezitat sa spuna daca pleaca sau ramane la nationala

In actuala campanie de calificare la CE 2016, nationala Romaniei a obtinut pana in prezent doua victorii in deplasare, cu GRECIA si FINLANDA, si o remiza pe teren propriu, cu UNGARIA, ocupand locul doi in clasamentul Grupei F, cu 7 puncte. La Campionatul European din 2016 se califica direct primele doua echipe din fiecare grupa plus ocupanta locului trei cu cea mai buna linie de clasament.

Sursa foto: frf.ro