Judecarea APELULUI TORTIONARULUI VISINESCU, amanata pentru 25 noiembrie

Instanta suprema a stabilit UN NOU TERMEN – pe 25 noiembrie – in APELUL declarat de ALEXANDRU VISINESCU, condamnat la 20 de ani de inchisoare, dupa ce acesta a cerut un termen pentru a-si ANGAJA UN AVOCAT, informeaza Agerpres.

Visinescu a fost prezent, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa nu a dorit sa faca declaratii presei. Alexandru Visinescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti, pe 24 iulie, la 20 DE ANI DE INCHISOARE, pentru savarsirea infractiunii de tratamente neomenoase. Instanta a mai dispus degradarea militara a fostului comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat.

De asemenea, el a fost obligat de instanta sa plateasca, in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si ANP, despagubiri de 300.000 euro catre trei parti civile, urmasi ai detinutilor inchisi la Ramnicu Sarat, dupa cum urmeaza: Nicoleta Eremia – 50.000 euro, Elena Iacob – 100.000 euro si Anca Cernea – 150.000 euro.

CITESTE SI: MOTIVAREA MAGISTRATILOR IN CAZUL TORTIONARULUI CONDAMNAT ALEXANDRU VISINESCU

In plus, Visinescu trebuie sa plateasca statului roman cheltuieli judiciare in cuantum de 25.000 lei.

Judecatorii au dispus si mentinerea sechestrului asigurator pus anterior pe un imobil si actiuni la SIF-uri detinute de Visinescu.

Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva si a fost atacata cu apel la ICCJ.

Sursa foto: Romania Tv