Judecarea contestatiei lui Nicusor Constantinescu la arestarea preventiva, amanata pentru joi

NICUSOR CONSTANTINESCU, DECIZIE DEFINITIVA, CINCI ANI, INCHISOARE CU EXECUTARE, DNA, TRIBUNAL CONSTANTA, CURTE APEL CONSTANTA, FOST PRESEDINTE CJ CONSTANTA, CENTRUL MILITAR ZONAL CONSTANTA, ABUZ IN SERVICIU,

Judecarea contestatiei lui Nicusor Constantinescu fata de arestarea preventiva dispusa de Tribunalul Capitalei a fost amanata pentru joi, dupa ce avocatul acestuia a lipsit de la termenul de marti programat la Curtea de Apel Bucuresti, invocand motive medicale.

Avocatul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Marius Mocanu, nu s-a putut prezenta, marti, la Curtea de Apel, care a decis, in aceste conditii, amanarea judecarii contestatiei pentru 7 august.

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicușor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York.

Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU a fost scos de sub control judiciar, a decis CAB

In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare.

“Inculpatul, desi avea cunostinta despre existenta unui proces penal in care este acuzat de savarsirea presupuselor infractiuni, pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, totusi incepand cu data de 2 iulie 2014, inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, obligatia de a nu parasi tara, precum si celelalte obligatii impuse inculpatului de catre Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala”, s-a aratat in motivare.

In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU a fost OPERAT din nou

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Pe de alta parte, intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus in cazul lui Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.