Judecatoarea GEANINA TERCEANU a fost suspendata din functie de CSM

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat luni SUSPENDAREA DIN FUNCTIE a judecatoarei GEANINA TERCEANU, de la Tribunalului Bucuresti, ca urmare a dispunerii fata de aceasta a masurii ARESTARII PREVENTIVE, anunta Agerpres.

Geanina Terceanu a fost arestata preventiv pentru 30 de zile in urma deciziei din 20 noiembrie a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis propunerea DNA. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

“Hotararea de suspendare din functie a fost luata de Sectia pentru judecatori in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a judecatorilor si procurorilor si art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea 303/2004, potrivit carora judecatorul este suspendat din functie cand fata de acesta s-a dispus arestarea preventiva”, se arata intr-un comunicat al CSM transmis luni.

CITESTE SI: JUDECATOAREA GEANINA TERCEANU SI FRATII IOAN SI VICTOR BECALI, ARESTATI PREVENTIV. UPDATE

Geanina Terceanu, acuzata ca a cerut 220.000 euro mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal, a fost arestata preventiv alaturi de fratii Ioan si Victor Becali.

In dosar este urmarit penal pentru dare de mita si Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal “Dinamo”.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecatoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre solutionare dosarul transferurilor, cauza in care Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali fusesera trimisi in judecata alaturi de alti conducatori din fotbal pentru inselaciune si de evaziune fiscala.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 – “fapta nu exista”.

CITESTE SI: JUDECATOAREA GEANINA TERCEANU A PRIMIT MITA IN DOUA TRANSE, PRIMA PE STADIONUL GHENCEA SI A DOUA ACASA LA FRATII BECALI – REFERAT DNA

“Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca – pentru a pronunta aceasta solutie de achitare – Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea in mai multe transe suma totala de 220.000 de euro, incepand cu aprilie 2009 si pana in mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, iar inculpatii condamnati la pedepse privative de libertate.

Sursa foto: dcnews