DOSARUL TRANSFERURILOR: Judecatoarea Geanina Terceanu, IOAN si VICTOR BECALI, prezentati la CAB pentru arestare preventiva. UPDATE

Judecatoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009 – 2012, pentru a da o solutie de achitare in dosarul Transferurilor, au declarat  surse judiciare.

UPDATE 23:51: Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta pentru ca a luat mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal, va fi prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului Bucuresti este acuzata de luare de mita, iar fostii impresari sportivi Ioan si Victor Becali de dare de mita.

In dosar este urmarit penal pentru dare de mita si Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal ‘Dinamo’, la data faptei.

 UPDATE 22:31: Judecatoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti a fost retinuta de catre procurorii DNA dupa ce ar fi luat mita 220.000 de euro pentru o solutie de achitare in DOSARUL TRANSFERURILOR

In biroul judecatoarei de la Tribunalul Bucuresti au loc perchezitii coordonate de procurorii DNA.

Totodata, la sediul DNA, au fost adusi Cristi Borcea si fratii Ioan si Victor Becali pentru a fi audiati in acest dosar. Acestia au fost adusi din Arestul Politiei, unde au fost transferati, miercuri, din penitenciar, unde isi executa pedepsele primite in dosarul transferurilor de judecatori.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpati din dosar, in 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu suspendare sau cu executare.

CITESTE SI: CRISTI BORCEA, IOAN si VICTOR BECALI, audiati la DNA

Ulterior, Inalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

CITESTE SI: Perchezitii DNA la JUDECATOAREA GIANINA TERCEANU, cea care a dat solutia initiala de ACHITARE in DOSARUL TRANSFERURILOR

In urma rejudecarii, tot la CAB, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu, la cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile.

Sursa foto: energyandgold