Judecatoarea SPAGARA Veronica Carstoiu, cercetata sub control JUDICIAR

Judecatoarea VERONICA CARSTOIU, suspendata de la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce a fost deferita justitiei pentru fapte de CORUPTIE, va fi judecata sub CONTROL JUDICIAR, a decis definitiv instanta suprema, care a inlocuit masura ARESTULUI.

CARSTOIU se afla in arest preventiv din 9 august 2013. Dupa ARESTARE, ea a fost suspendata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Veronica Cirstoiu si fiul ei sunt judecati, pentru fapte de coruptie, impreuna cu Dinel Staicu, avocatul Lucian Bagia si Carmen Ioana Popescu.

Citeste si: GHEORGHE COMAN, DEPUTATUL SPAGAR DE LA BUZAU, A FOST ELIBERAT

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in cursul lunii februarie 2012, judecatoarea a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascalu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunta, impreuna cu ceilalti doi membri ai completului de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, o solutie de admitere a contestatiei in anulare formulate de Dinel Staicu, in dosarul in care acesta fusese condamnat la sapte ani de inchisoare pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Intr-un alt dosar, VERONICA CARSTOIU si colega sa de la Curtea de Apel Dumitrita Piciarca au fost trimise in judecata pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si fals intelectual. Alaturi de cele doua a fost deferita justitiei judecatoarea Liliana Badescu.

Citeste si: JUDECATOARELE SPAGARE RAMAN IN AREST, A DECIS ICCJ

Cele trei judecatoare au decis anularea pedepsei lui Dinel Staicu in dosarul BIR. Potrivit rechizitoriului, la 22 februarie 2012, Liliana Badescu, Veronica Cirstoiu si Dumitrita Piciarca, judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I-a Penala, au FALSIFICAT, la redactare, decizia penala din 22 februarie 2012, pronuntata in dosarul in care Dinel Staicu a formulat o contestatie in anulare in cazul condamnarii din dosarul fraudarii BIR.

CARSTOIU a fost suspendata de CSM, in 18 aprilie, si ca urmare a trimiterii in judecata in acest dosar.

Sursa foto: evz.ro