Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache se vor afla in arest la domiciliu, a decis ICCJ

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache sa fie cercetate in arest la domiciliu, cele doua fiind trimise in judecata alaturi de alte 20 de persoane intr-un caz de luare de mita pentru a ajuta la eliberarea lui Dinel Staicu.

Decizia ICCJ a fost data noaptea trecuta de completul de judecatori, care a stabilit ca cele doua judecatoare sa fie cercetate in arest la domiciliu. Decizia Inaltei Curti a fost una definitiva si hotararea a fost pusa deja in aplicare. Cele doua judecatoare au parasit arestul.

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache raman in arest

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au parasit Penitenciarul Targsor. 

Viorica Dinu si Antonela Costache au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), impreuna cu alte 21 de persoane, in 5 iulie 2013.

Procurorii anticoruptie au aratat ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti “dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta”, in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.