Judecatorii arestati preventiv pentru coruptie, SUSPENDATI din functia de magistrat

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat SUSPENDAREA din functie a celor patru magistrati de la Tribunalul Bucuresti arestati preventiv pentru fapte de coruptie.

Astfel, au fost SUSPENDATI din functia de judecator incepand de luni ELENA ROVENTA, ION STANCIU, MIRCEA MOLDOVAN si CIPRIAN SORIN VIZIRU de la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a civila, ca urmare a ramanerii definitive a masurii preventive dispuse fata de acestia.

“Hotararea Sectiei pentru judecatori a C.S.M. a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, si 62 alin. (1) lit. a1) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitarea de SUSPENDARE a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a Consiliului de catre Directia Nationala Anticoruptie — Sectia de combatere a coruptiei”, se arata intr-un comunicat al CSM, citat de Agerpres.

Citeste si: INALTA CURTE: Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti raman in arest

Ei au fost arestati preventiv saptamana trecuta la solicitarea procurorilor anticoruptie.

Potrivit DNA, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii in scopul de a indeplini sau a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale.

Citeste si: Cazul JUDECATORILOR de la TB acuzati de luare de MITA a dat startul denunturilor si autodenunturilor la DNA

MIRCEA MOLDOVA a primit sume de bani (3.000 — 4.000 lei) direct prin Western Union (8.000 lei) sau direct pe cardul de salariu, produse alimentare (peste, carne de vita/miel), cherestea si aproximativ 90 de metri patrati de lambriuri, in valoare totala de 6.652 lei, TV color.

ION STANCIU a primit 10.000 lei reprezentand “rata de vacanta” si obiecte vestimentare achitate de un practician in insolventa pentru sotia judecatorului.

ELENA ROVENTA a primit ca mita: 10.000 lei, suma remisa prin mascarea plicului intr-o revista si o parte din suma de 174.000 euro, reprezentand onorariul unui practician in insolventa.

CIPRIAN VIZIRU a primit suma de 10.000 lei si o sacosa cu produse, in vederea solutionarii in favoarea unui practician in insolventa a unor dosare de insolventa.

Sursa foto: realitatea.net