JUDECATORII de la Tribunalul Bucuresti acuzati de fapte de CORUPTIE au fost RETINUTI

Tribunalul Suceava a amanat luarea unei decizii in cazul sefului APIA si adjunctului APIA Suceava

JUDECATORII de la Tribunalul Bucuresti (TB) acuzati ca au cerut si primit bani si bunuri in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de INSOLVENTA au fost RETINUTI, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.

ION STANCIU, ELENA ROVENTA, CIPRIAN SORIN VIZIRU si MIRCEA MOLDOVAN au petrecut noaptea in AREST, iar marti vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti (CAB), cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA.

SURSE JUDICIARE au declarat, pentru Mediafax, ca dosarul judecatorilor a fost deschis in urma mai multor denunturi, unul dintre acestea fiind formulat de un lichidator judiciar. Aceleasi surse spun ca, pe parcursul anchetei, in cauza au fost infiltrati cinci investigatori sub acoperire si au fost facute numeroase inregistrari ambientale ce dovedesc acuzatiile aduse celor patru.

Citeste si: DNA solicita ARESTAREA a patru judecatori pentru CORUPTIE. Magistratul fugar s-a PREDAT! UPDATE 

Potrivit procurorilor DNA, cei patru JUDECATORI au cerut si primit atat bani – intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna -, cat si bunuri, de la carne si faina la cherestea si obiecte vestimentare. Banii si bunurile erau cerute si primite de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari si administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata.

DNA a solicitat Sectiei de judecatori a CSM, luni seara, aviz pentru RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a celor patru JUDECATORI.
Anterior, tot luni, anchetatorii le-au adus la cunostinta calitatea de suspect judecatorilor ION STANCIU, ELENA ROVENTA, CIPRIAN SORIN VIZIRU si MIRCEA MOLDOVAN. Primii trei au fost adusi la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar MIRCEA MOLDOVAN a venit singur, dupa ce a fost cautat de anchetatori inclusiv la locuinta sa din Voluntari.

Citeste si: INSPECTORI ANRE RETINUTI in momentul in care primeau MITA

Dupa ce au fost in fata anchetatorilor, magistratii au plecat, pe rand, de la DNA. Ultimul a plecat MIRCEA MOLDOVAN, care a declarat ca nu a luat mita si ca a avut “discutii amiabile” cu procurorii. In acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii (SRI). 

Sursa foto: realitatea.net