JUDECATORII solicita CSM sa VERIFICE existenta de OFITERI ACOPERITI in JUSTITIE

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) cere Consiliului Superior al Magistraturii sa verifice daca sunt ofiteri acoperiti in justitie, printre magistrati, iar rezultatul investigatiilor sa fie facut public.

De asemenea, UNJR cere lamuriri, tot prin intermediul CSM, de la SRI privind modul in care acestia inteleg sa isi manifeste ‘interesul’ fata de cauzele penale pana la solutionare.

Actiunea judecatorilor vine in urma declaratiilor facute de fostul presedinte Traian Basescu privind existenta ofiterilor acoperiti in Justitie, dar si in urma declaratiilor unui director SRI privind ”interesul” serviciului pentru procesele aflate pe rolul instantelor.

CITESTE SI: DNA, sesizare la CSM si Ministerul Justitiei pentru SCHIMBAREA legii in cazul DETINUTILOR SCRIITORI

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), profund ingrijorata fata de recentele declaratii publice potrivit carora in randul magistratilor ar exista ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete, precum şi ca instantele de judecata au devenit ,,camp tactic” al serviciilor de informatii, a solicitat azi, 11 mai 2015, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independentei justitiei, sa verifice daca toti procurorii şi judecatorii respecta interdictia de a nu fi lucratori de orice fel ai serviciilor de informatii, iar rezultatul sa fie facut public, pentru restabilirea increderii in justitie.

De asemenea, UNJR a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa ceara de urgenta clarificari publice Serviciului Roman de Informatii, care trebuie sa explice corpului de magistrati şi societatii ce inseamna concret «camp tactic», cand vine vorba de justitie, şi care sunt mijloacele prin care serviciul opereaza in acest «camp tactic».

CITESTE SI: CSM a acceptat INVITATIA conducerii SENATULUI la o INTALNIRE INFORMALA

Serviciului Roman de Informatii trebuie, de asemenea, sa explice care este cadrul legal ce permite acestui serviciu sa işi mentina «interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze», in ce consta in mod efectiv acest «interes», care sunt limitele sale, de ce garantii este insotit si ce control se exercita asupra sa”, potrivit unui comunicat UNJR.

Sursa foto www.mediafax.ro