Deputatul LUCIAN SOVA a fost audiat la DNA in dosarul lui TONI GREBLA

TONI GREBLA, judecatorul Curtii Constitutionale (CCR), a revenit, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) acolo unde va face o serie de declaratii in fata procurorilor anticoruptie

UPDATE 17.43: Deputatul LUCIAN SOVA a plecat de la sediul DNA fara a face declaratii presei.

UPDATE 14.51: Deputatul LUCIAN SOVA a venit joi la pranz la DNA pentru a fi audiat in dosarul lui TONI GREBLA.

UPDATE 12.49: Finul lui TONI GREBLA, Ion Bircina, a ajuns joi la pranz la sediul DNA pentru audieri. Bircina a venit la sediul DNA pentru a da declaratii pentru ca pana acum doar i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Bircina a ajuns la DNA la scurt timp dupa ce nasul sau a parasit sediul institutiei.

UPDATE 12.31: TONI GREBLA a declarat, la iesirea de la DNA, ca a oferit noi lamuriri anchetatorilor in legatura cu acuzatiile care i se aduc si va face acest lucru ori de cate ori este nevoie, precizand ca stie ca afecteaza imaginea Curtii Constitutionale, dar ca nu se poate dezice de finul sau, Ion Bircina.

Judecatorul Curtii Constitutionale TONI GREBLA a spus, dupa ce a fost audiat aproximativ trei ore la DNA, ca a raspuns la intrebarile anchetatorilor si ca va face acest lucru ori de cate ori i se va cere.

Intrebat daca isi da demisia de la Curtea Constitutionala, TONI GREBLA a spus ca, “dupa o perioada de timp”, va lua o decizie si in acest sens. Grebla a precizat ca este in concediu si ca deocamdata Curtea Constitutionala nu are activitate.

Judecatorul TONI GREBLA a mai aratat ca stie ca situatia in care se afla afecteaza imaginea Curtii Constitutionale, dar a tinuta sa precizeze ca Ion Bircina este “finul si prietenul sau” si ca nu se va “dezice” de acesta.

“Bircina este prietenul si finul meu, si nu pot acum sa ma dezic de el, chiar daca, din punct de vedere al imaginii, sunt de acord ca nu a produs cea mai buna imagine din lume”, a mai spus TONI GREBLA.

La intrarea in sediul institutiei, TONI GREBLA le-a declarat jurnalistilor prezenti ca asa a stabilit cu procurorii care instrumenteaza dosarul in care magistratul este URMARIT PENAL pentru TRAFIC de INFLUENTA si CONSTITUIREA de GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT.

“Saptamana trecuta am convenit cu procurorii ca astazi sa revin la DNA pentru a da o declaratie, tinand cont ca la prima infatisare mi-au fost aduse la cunostiinta faptele. Nu mi-am dat demisia de la CCR, sunt in concediu. O sa va spun mai multe atunci cand o sa plec de aici”, a declarat TONI GREBLA inainte de intalnirea cu procurorii.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: jurnalul.ro