Judecatorul la care ar fi putut sa apeleze Rudel Obreja este Corina Jijiie, presedinta Sectiei Penale de la ICCJ!

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), a fost retinut dupa ce i-ar fi promis omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu ca il va scapa de inchisoare in schimbul a un milion de euro. Obreja a ajuns in arest sub acuzatia de trafic de influenta.

Rudel Obreja i-a spus, conform inregistrarilor care apar in dosarul instrumentat de procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), lui SOV ca are intrare la Corina Jijiie, nimeni alta decat presedinta Sectiei Penale de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), noteaza Catalin Tolontan, redactorul sef al Gazetei Sporturilor pe blogul sau.

Citeste si: Rudel Obreja acuza: “Mi-a zis: Ia banii, daca nu, moldovenii mei s-ar putea sa iti ia gatul!” 

Potrivit sursei citate, Obreja putea ajunge la inaltul magistrat gratie relatiei de prietenie dintre Jijiie si sotia fostului presedinte al FRB. Rudel Obreja sustine ca este victima unei inscenari puse la cale de Vantu si procurorii DNA, acestia din  urma promitandu-i ca dupa ce va da o mana de ajutor in cazul lui Obreja, omul de afaceri va scapa de o noua condamnare. Dar Vintu a fost condamnat. Obreja a fost retinut de procurori, care erau intr-adevar intelesi cu SOV. 

Corina Jijiie este in magistratura de 34 de ani, de doi ani ocupa pozitia de presedinte al Sectiei Penale de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a facut parte din completul de trei judecatori care a retrimis Dosarul Transferurilor la Curtea de Apel.

Sursa foto: realitatea.net