Judecatorul lui Dan Voiculescu, PENSIONAT printr-un DECRET semnat de Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a semnat mandatul de PENSIONARE a magistratului Florica Duta, care judeca dosarul lui Dan Voiculescu.

Astfel, in acest dosar va fi desemnat un nou complet de judecata. Pentru ca ambii magistrati vor fi nou desemnati, procesul din apel va fi inceput de la zero, ceea ce va aduce o intarziere de cel putin jumatate de an.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, saptamana trecuta, de cererea de pensionare inaintata de magistratul Florica Duta, de la Curtea de Apel Bucuresti, care judeca dosarul in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind privatizarea ICA.

Cererea de pensionare, alaturi de documentatia aferenta, a fost trimisa presedintelui Traian Basescu, cel care trbuia sa decida daca semneaza decretul prezidential de eliberare din functie prin PENSIONARE in cazul magistratului de la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si: Inca o VICTORIE pentru VOICULESCU! Judecatorul din DOSARUL ICA se pensioneaza

Florica Duta, presedintele completului de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Aliemntare (ICA), a formulat in 1 iunie o cerere de PENSIONARE, pe care a depus-o la Consiliul Superior al Magistraturii.

Si judecatorul Stan Mustata, care a facut parte din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul ICA, a inaintat CSM, in 12 mai, o cerere de PENSIONARE. Analizarea cererii lui Stan Mustata a fost amanata de plenul Consiliului Superior al Magistraturii pana la solutionarea definitiva a dosarului in care magistratul este acuzat ca ar fi cerut si primit bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale.

Magistratul Stan Mustata a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, alaturi de el fiind deferita justitiei si grefiera Mariana Curea, de la aceeasi instanta, ambii in stare de arest preventiv.

Citeste si: STAN MUSTATA a fost RETINUT. UPDATE

Judecatorul Stan Mustata trebuia sa judece, in 29 aprilie , impreuna cu Florica Duta, apelurile formulate in dosarul in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a ICA.