JUDECATORUL SPAGAR de la Tribunalul Caras Severin a fost ARESTAT PREVENTIV

Judecatorul NICUSOR MALDEA de la Tribunalul Caras-Severin a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis sambata propunerea procurorilor DIICOT de a emite mandat pe numele acestuia, informeaza Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata. CSM a incuviintat cererea procurorilor DIICOT pentru propunerea de ARESTARE PREVENTIVA, iar magistratul a fost vineri adus cu mandat in Capitala.

Judecatorul NICUSOR MALDEA de la Tribunalul Caras-Severin s-a prezentat miercuri si joi la DIICOT pentru audieri in dosarul in care este cercetat pentru LUARE de MITA, constituire de grup infractional organizat si complicitate la ABUZ in SERVICIU, la BANCRUTA FRAUDULOASA si la FALS INTELECTUAL.

CITESTE SI: DNA: OFITER DE LA SECTIA DE POLITIE NR 26 DIN CAPITALA, RETINUT PENTRU SANTAJ

La sediul DIICOT, NICUSOR MALDEA a declarat ca nu a luat MITA, insa a recunoscut ca cineva i-a oferit bani, dar a refuzat sa ii primeasca.

DIICOT efectueaza cercetari fata de un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANIBANCRUTA FRAUDULOASA, LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU si FALS INTELECTUAL, informeaza un comunicat al Directiei.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2009 a fost constituit un grup infractional organizat sprijinit de catre un magistrat judecator care, fiind investit cu solutionarea unor dosare privind insolventa unor societati comerciale, a pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati.

Judecatorul NICUSOR MALDEA este cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara (IJ) inca din luna mai pentru mai multe abateri, inclusiv privind obstructionarea activitatii inspectorilor judiciari.

Sursa foto: jurnalul