Judecatorul STAN MUSTATA ramane in arest, a decis ICCJ

Judecatorul STAN MUSTATA ramane in arest, au decis joi judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care au respins contestatia judecatorului lui Dan Voiculescu ca fiind nefondata.

Contestatia lui STAN MUSTATA a fost depusa in urma cu doua zile. Decizia data astazi de ICCJ este definitiva, astfel ca STAN MUSTATA va ramane in arest pentru urmatoarele 30 de zile.

Pe parcursul acestei luni, STAN MUSTATA poate sa depuna cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie o cerere de inlocuire a masurii cu una mai putin restrictiva, arest la domiciliu sau aceea de a nu parasi localitatea.

Citeste si: Averea lui Stan Mustata este verificata de ANI

Urmatorul termen in acest dosar este 13 mai. Zilele acestea vom afla si cine va intra in locul lui STAN MUSTATA in completul de judecata.

Reamintim ca STAN MUSTATA se afla  in stare de arest preventiv fiind acuzat de sase infractiuni deluare de mita. Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), magistratul STAN MUSTATA este pus sub observatie inca din anul 2005.

La nivelul fostului PNA se stia inca din 2005 ca judecatorul STAN MUSTATA cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Conform surselor citate, la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie (PNA), au existat din 2005 informatii potrivit carora STAN MUSTATA  le cerea “cate 5.000-7.000 de euro” celor pe care ii judeca, pentru aplicarea unor decizii mai blande.

Citeste si: STAN MUSTATA cerea bani prin Ion Boraciu si Florian Alexandru 

“Din punct de vedere operativ, nu s-a facut nimic, dar informații au existat inca 2005 la nivelul PNA”, au mai spus aceleasi surse. Sursele citate sustin, pe de alta parte, ca “activitatea infracționala a judecatorului a devenit atat de flagranta incat, in 2008, o colega a sa judecator, fosta procuroare, a informat organele abilitate in legatura cu atitudinea magistratului”.

“A spus ca ar vrea sa nu mai lucreze in colaborare cu acest magistrat și ca ii era frica pentru cariera ei. Ii era frica sa nu fie arestata din cauza atitudinii magistratului”, au relatat sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, in 2013, STAN MUSTATA, Ion Boraciu si Florian Alexandru au constituit un grup infractional organizat, gruparea fiind sprijinita de grefiera Mariana Curea, in scopul savarsirii unor infractiuni de CORUPTIE JUDICIARA, urmarind obtinerea de beneficii materiale.

Citeste si: STAN MUSTATA si MARIANA CUREA au fost arestati pentru 30 de zile 

In data de 30 aprilie, judecatorul STAN MUSTATA si grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost arestati pentru 30 de zile in dosarul de MITA in schimbul unor solutii favorabile in dosare, potrivit unei decizii luate de aceasta instanta la propunerea procurorilor DNA.

Sursa foto: realitatea.net