Judecatorul STAN MUSTATA va fi judecat in stare de CONTROL JUDICIAR

Judecatorul  STAN MUSTATA, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca, va fi judecat in continuare sub CONTROL JUDICIAR, dupa ce ICCJ  a admis inlocuirea masurii arestului la domiciliu in cazul sau. DECIZIA de marti a instantei supreme este DEFINITIVA.

STAN MUSTATA era in AREST la DOMICILIU din 29 octombrie. Anterior, el a fost in AREST PREVENTIV, incepand din 30 aprilie.Grefiera MARIANA CUREA, suspectata ca i-ar fi fost complice, este judecata sub CONTROL JUDICIAR in acest dosar, din 29 octombrie, pana atunci fiind si ea arestata preventiv din 30 aprilie.

In dosarul de CORUPTIE mai sunt judecati si ION BORACIU, Florian Alexandru si Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, STAN MUSTATA ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora. Cel de-al treilea barbat a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat bani pentru a obtine o sentinta favorabila.

Dialogurile purtate intre membrii grupului din care facea parte judecatorul STAN MUSTATA arata obisnuinta acestora de a percepe tarife pentru solutii favorabile in dosare, conform DNA. Surse judiciare au declarat ca la nivelul fostului  Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul STAN MUSTATA cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in 8 mai, sa il suspende din magistratura pe judecatorul STAN MUSTATA. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in 3 martie, sa ii inainteze presedintelui KLAUS IOHANNIS  propunerea de eliberare din functie a magistratului. 

Sursa foto: realitatea.net