Judetul BACAU: FUNCTIONARI ai unei primarii, mediatori pentru CAMATARI

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau au efectuat 6 PERCHEZITII la persoane banuite de comiterea infractiunilor de SANTAJ, CAMATA si ABUZ DE SERVICIU cu un prejudiciu de 300.000 de lei. In urma acestor actiuni au fost retinute 10 persoane.

La data de 15 iunie, a.c., politistii Serviciul de Investigatii Criminale si ai Politiei Orasului Buhusi din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau au efectuat sase perchezitii la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de santaj, camata si abuz in serviciu, precum si la o institutie publica din orasului Buhusi. Perchezitiile au vizat documentarea si probarea activitatii infractionale a sase persoane care, in perioada 2013 — 2015, ar fi DAT BANI, la diferite persoane din orasul Buhusi, percepand in acest sens o DOBANDA intre 50% si 100%, la fiecare sase luni.

In vederea recuperarii sumelor de bani imprumutate, persoanele banuite ar fi recurs AMENINTARI CU ACTE DE VIOLENTA asupra persoanelor vatamate si membrilor de familie ale acestora.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA in BUCURESTI si TELEORMAN. Sunt vizati avocatii celebrilor frati CAMATARU. UPDATE

De asemenea, au fost vizati si PATRU FUNCTIONARI din cadrul unei institutii publice, care si-ar fi incalcat atributiile de serviciu inmanand sumele de bani aferente ajutoarelor sociale, pensiilor si alocatiilor de stat cuvenite persoanelor vatamate sau membrilor familiilor acestora altor persoane decat beneficiarii de drept. Astfel, respectivii functionari publici efectuau predarea sumelor de bani cuvenite persoanelor vatamate, direct persoanelor banuite de savarsirea infractiunilor de camata si santaj.

In urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor, inscrisuri si sume de bani, iar pana in prezent au fost identificate peste 50 de persoane care ar fi fost victime. Politistii au pus in executare 9 mandate de aducere, iar 10 persoane au fost retinute pe o perioada de 24 ore, urmand ca astazi, 16 iunie, sa fie prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale, identificarea tuturor persoanelor vatamate si stabilirea exacta a prejudiciului cauzat in dauna acestora.

*sursa foto: b365.ro