JULIA CHILD, omagiata pe Google. Gustul se fabrica cu mult talent, la 100 de ani de la nasterea JULIEI CHILD!

Google si-a modificat, miercuri, logoul, pentru a marca implinirea a 100 de ani de la nasterea maestrului bucatar american Julia Child, care a fost si o cunoscuta realizatoare de emisiuni de televiziune cu profil culinar.

Astfel, logoul celui mai popular motor de cautare american o prezinta pe Julia Child in timp ce gusta din mâncare, cu o figura foarte vesela. in spatele ei se afla un banc de lucru pe care se gaseste o carte de bucate deschisa si niste sticle si borcane. Literele care formeaza logoul sunt inlocuite cu imaginile unor ingrediente si preparate: o oala de supa, o cratita cu un fel principal, un aperitiv colorat, un peste, doi pui si un tort de ciocolata.

Julia Child (nascuta McWilliams, pe 15 august 1912, si decedata pe 13 august 2004) este celebra pentru ca a popularizat bucataria frantuzeasca in rândul americanilor, cu volumul ei de debut Mastering the Art of French Cooking , dar si cu emisiunile de televiziune realizate de ea, cea mai celebra fiind The French Chef , care a avut premiera pe micile ecrane in 1963.

Julia Child s-a nascut in Pasadena, California, si dupa ce a absolvit colegiul s-a mutat la New York, unde a fost copywriter in departamentul de publicitate al unei firme de mobila. S-a intors in California in 1937, si a petrecut urmatorii patru ani scriind pentru diverse publicatii locale, lucrand in publicitate si facând voluntariat.In cel de-Al Doilea Razboi Mondial a lucrat la Biroul de servicii strategice, dupa ce a fost refuzata de cei de la fortele armate feminine si cei din marina pentru ca era prea inalta.

Si-a inceput cariera in armata ca dactilografa, apoi a continuat ca documentarist pentru pentru seful acestui birou, generalul William J. Donovan, in divizia Servicii Secrete. Pe cand se afla transferata in Ceylon, l-a cunoscut pe Paul Cushing Child, tot un angajat al Biroului de servicii strategice. Cei doi s-au casatorit in 1946, in Lumberville, Pennsylvania, si apoi s-au mutat in Washington.

Paul Child, nascut in New Jersey, care traise in Paris, unde isi urma cariera de artist si poet, si-a introdus sotia in magia bucatariei frantuzesti.In 1948, cuplul s-a mutat la Paris, unde Paul si-a continuat cariera de militar.

Cuplul nu a avut copii.La Paris, Julia Child a studiat la celebra scoala de bucatari Le Cordon Bleu si apoi a fost eleva lui Max Bugnard si a altor maestri bucatari celebri. S-a inscris in clubul Cercle des Gourmettes, unde a cunoscut-o pe Simone Beck, care scria o carte de bucate frantuzesti pentru americani impreuna cu Louisette Bertholle.

Beck i-a propus lui Child sa lucreze cu ele, pentru a face acest volum mai incitant pentru americani.in 1951, Child, Beck si Bertholle au inceput sa predea cursuri femeilor americane, iar acestea se desfasurau in bucataria Juliei Child din Paris. scoala se numea L’école des trois gourmandes (scoala celor trei gurmande). in urmatoarea decada, Childs s-a mutat prin Europa, apoi la Cambridge, Massachusetts, timp in care cele trei testau retete.

Prima lor carte, Mastering the Art of French Cooking , a fost publicata in 1961, de Alfred A. Knopf, si a fost un bestseller. in urma acestui succes, Child a inceput sa scrie articole de gen in reviste si avea o pagina regulata in The Boston Globe. A publicat peste 20 de titluri, sub semnatura ei sau in colaborare cu altii si multe dintre acestea aveau legatura cu emisiunile sale de televiziune. Ultima sa carte a fost autobiografica – My Life in France – si a fost publicata postum in 2006 si scrisa impreuna cu nepotul sau Alex Prud’homme.in 1963, Child a debutat ‘n televiziune cu The French Chef si a avut un succes imediat. Emisiunea a fost difuzata 10 ani si a fost recompensata cu premii Peabody si 8 premii Emmy.

Desi nu era prima emisiune de gen, era cea mai vizionata pentru ca Child era foarte sarmanta.In anii 1970 – 1980 a fost starul unor emisiuni de televiziune numeroase, precum Julia Child amp; Company , Julia Child amp; More Company si Dinner at Julia’s . Pentru cartea Julia Child and More Company , ea a castigat in 1979 un National Book Award. in 1981 a fondat The American Institute of Wine and Food.Faptul; ca utiliza ingrediente precum untul si frisca a fost criticat de nutritionistii din zilele noastre.

Child a replicat vorbind despre o fanatica teama de mâncare si i-a criticat pe cei care se concentreaza prea mult pe nutritie si mai putin pe placerea de a mânca. Ar trebui sa ne bucuram de mâncare si sa ne distram. Este una dintre cele mai simple si dragute placeri din viata , spunea ea. Propria ei bucatarie a devenit decor pentru emisiunile de televiziune realizate si este in prezent reprodusa la Muzeul National de Istorie Americana din Washington.

In 2000, Child a primit din partea Guvernului francez Legiunea de Onoare si in acelasi an a fost aleasa fellow al American Academy of Arts and Sciences. in 2003 a primit din Medalia pentru Libertate, acordata de presedintele american.Julia Child a murit din cauza unei insuficiente renale, cu doua zile inainte de cea de-a 92-a aniversare.Jean Stapleton a portretizat-o in muzicalul Bon Appétit! (1989), bazat pe lectiile sale de gatit.

Titlul filmului era derivat din celebra sa replica din emisiunile de gatit Sunt Julia Child. Bon appétit (pofta buna)! .In 2002, a constituit o sursa de inspiratie pentru The Julie/Julia Project , un blog culinar popular al Juliei Powell, care a stat la baza bestellerului din 2005 Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen , reintitulat Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously .

Cartea si blogul au stat ulterior la baza filmului Julie amp; Julia (2009), in care Meryl Streep a portretizat-o pe celebra bucatareasa.Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.