Julian Assange, arestat la Ambasada Ecuadorului din Londra

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat joi de poliția britanică, după ce aceasta a fost invitată la Ambasada Ecuadorului, unde Assange se refugia din 2012, relatează Reuters.

Update: Julian Assange a fost găsit vinovat de încălcarea eliberării condiționate și se confruntă cu până la 12 luni de închisoare în acest caz. Acesta ar putea fi condamnat și în SUA la 5 ani de închisoare pentru conspirație la furt de secrete militare.

Știre inițială

Asta, după ce Guvernul preşedintelui Lenin Moreno a denunţat recent încălcările repetate din partea lui Julian Assange ale regulilor care reglementează condiţiile sale de azil la ambasada ecuadoriană. Quito a retras naționalitatea ecuadoriană lui Julian Assange. Statele Unite au cerut extrădarea lui Julian Assange, a anunțat poliția britanică.

Marea Britanie nu îl va extrăda pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în Statele Unite dacă acesta s-ar putea confrunta acolo cu posibilitatea pedepsei cu moartea, a spus ministrul britanic pentru Europa și America, Alan Duncan.

Marea Britanie a garantat Ecuadorului că Assange nu va fi extrădat într-o țară în care s-ar putea confrunta cu pedeapsa cu moartea sau tortură, a spus președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, după ce fondatorul WikiLeaks a fost arestat.

Fondatorul WikiLeaks, 47 de ani, s-a refugiat de peste şase ani în Ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde este urmărit în cazul unui presupus viol. Dosarul a fost de atunci clasat.

Sursa foto: captura video