Jumatate dintre anchetele sociale efectuate de Autoritatea Tutelara din Sectorul 6 a vizat darile de seama pentru interzisi judecatoresti

In luna ianuarie, aproape jumatate din activitatea Serviciului Autoritate Tutelara din Sectorul 6 o reprezinta anchetele pentru interzisi judecatoresti si minori pentru care sunt instituite tutele, se arata intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Astfel, un procent de aproximativ 50% din cele 235 de dosare de ancheta sociala solutionate in luna ianuarie de catre Autoritatea Tutelara Sector 6 au vizat darile de seama pentru interzisi judecatoresti si anchetele sociale la solicitarea Instantelor de Judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti asupra minorilor, la desfacerea casatoriilor sau asupra minorilor din afara casatoriei.

In luna ianuarie au fost efectuate si 10 anchete sociale, la solicitarea notarilor, in vederea exercitarii autoritatii parintesti asupra minorilor la desfacerea casatoriilor.

In documentul primit la redactie se mai arata ca ca au fost efectuate 6 dispozitii in vederea reprezentarii minorilor la perfectarea actelor de vanzare – cumparare, donatie si dezbateri succesorale.

Tu stii ce este Telefonul Copilului? Afla aici!

Au mai fost intocmite 7 anchete sociale, la solicitarea Institutului National de Medicina Legala, pentru dosare de punere sub interdictie a unor persoane care, prin comportamentul lor, sunt un pericol social pentru colectivitate si nu mai pot sa-si apere singure interesele.

Reprezentantii Autoritatii Tutelare au intocmit doua referate de ancheta sociala pentru condamnatii aflati in Penitenciar, care au solicitat intreruperea executarii pedepsei.

Alte 29 de dosare fac referire la diverse lucrari cuprinzand raspunsuri catre Instantele de Judecata, dispozitii de nume pentru copii abandonati, referat de punere sub interdictie, referat pentru acordarea de ajutor public judiciar, dar si de punere sub interdictie la solicitarea Parchetului.

Primaria Sectorului 6, prin Serviciul Autoritate Tutelara, ofera toate aceste servicii in mod gratuit.