JURNALIST de investigatie, DECAPITAT in BRAZILIA

Un JURNALIST de investigatie din BRAZILIA a fost gasit DECAPITAT intr-o zona rurala din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o ancheta cu privire la traficul de droguri si prostitutia infantila, relateaza AFP, citand sindicatul jurnalistilor brazilieni.

‘Sindicatul cere o ancheta riguroasa. Jurnalistul independent EVANY JOSE METZKER a fost avertizat ca se expune pericolului investigand traficul de droguri si prostitutia infantila in aceasta regiune violenta’, a declarat un purtator de cuvant al sindicatului jurnalistilor din Minas Gerais.

EVANY JOSE METZKER (67 de ani), care efectua o ancheta de trei luni in aceasta regiune din Vallée de Jequitinhonha pentru o serie de reportaje, a disparut cu cinci zile in urma. Trupul lui EVANY JOSE METZKER a fost descoperit luni de politie intr-o stare avansata de descompunere. El a fost decapitat, avand urme de violente si mainile legate, potrivit politiei locale citate de cotidianul Extra.

O analiza initiala a Institutului de Medicina Legala din localitatea Teŕłfilo Otoni nu a putut stabili cu exactitate cauzele decesului reporterului specializat in articole politice si activitatea politiei. Corpul sau neinsufletit a fost transferat in capitala statului Belo Horizonte pentru o expertiza mai specializata.

Dupa aceasta noua expertiza, corpul sau va fi redat familiei acestuia care traieste in Medina, localitate situata, de asemenea, in Valea Jequitinhonha, una dintre cele mai sarace zone din Brazilia. Potrivit familiei, un informator anonim a condus politia pana la zona impadurita unde se afla trupul DECAPITAT al JURNALISTULUI.

Sindicatul jurnalistilor brazilieni denunta, intr-un comunicat, ‘un atentat impotriva libertatii si a dreptului la informare’. Politia nu exclude teza unei ‘crime pasionale’, potrivit comisarului Fabricia Nunes Noronha, insarcinat cu dosarul acestui asasinat.

Sursa foto: oglobo.br