JURNALIST RUS, arestat dupa publicarea unui interviu pe tema “federalizarii” SIBERIEI

Jurnalistul Dmitri Sipilov a fost retinut, joi, de politia rusa, la cateva ore dupa ce a publicat un interviu realizat cu un activist care sustine o autonomie extinsa pentru provinciile din Siberia, relateaza RFE/RL, in pagina online, potrivit Mediafax.

Anton Ivanov, unul dintre colegii jurnalistului, a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca Sipilov a fost retinut joi intr-o gara din apropiere de Moscova.

CITESTE SI:  Doi JURNALISTI de la un ziar din Crimeea, dati DISPARUTI in Ucraina 

Jurnalistul a fost retinut dupa ce a publicat in cotidianul Novosti Kuzbassa un interviu cu Artiom Loskutov, unul dintre organizatorii marsului pentru “federalizarea” Siberiei, anuntat pentru luna august, care a fost insa interzis de autoritati si nu a mai avut loc.

Unii dintre organizatorii marsului au fost amendati si doar o persoana, Daria Poliudova, a fost arestata in cursul acestei luni si acuzata de raspandirea extremismului si separatismului pe Internet.

CITESTE SI:  JURNALISTII rusi acuzati de SPIONAJ au fost ELIBERATI de autoritatile din Ucraina 

Oficialii din Rusia au cerut in mai multe randuri “federalizarea” Ucrainei, sustinand ca este necesara o autonomie extinsa pentru regiunile locuite de etnici rusi, insa eforturile in vederea descentralizarii puterii in Rusia reprezinta o problema sensibila pentru Kremlin.

Sursa foto: bbc.co.uk