JURNALISTII rusi acuzati de SPIONAJ au fost ELIBERATI de autoritatile din Ucraina

Doi JURNALISTI rusi de la postul de televiziune Zvezda, apartinand Ministerului rus al Apararii, au fost ELIBERATI luni dupa ce au fost ARESTATI vineri in estul Ucrainei si acuzati ca desfasurau misiuni de SPIONAJ.

Cei doi jurnalisti, ANDREI SUCENKOV si ANTON MALICEV, au fost RETINUTI la un post de control de la intrarea in orasul SLAVIANSK, bastion al insurgentilor prorusi din estul Ucrainei. Rusia a cerut ELIBERAREA lor imediata, iar o declaratie in acest sens a fost facuta de ministrul Apararii, SERGHEI SOIGU.

Citeste si: Jurnalisti rusi, RETINUTI de ucraineni pentru SPIONAJ in Transcarpatia 

Garda Nationala ucraineana a explicat sambata ca JURNALISTII sunt banuiti de desfasurarea unei misiuni de SPIONAJ si ca ei au fost predati serviciilor ucrainene de securitate (SBU). Circumstantele ELIBERARII celor doi jurnalisti rusi nu sunt cunoscute.

In luna mai, doi jurnalisti rusi de la site-ul pro-Kremlin Life News au fost RETINUTI in aceeasi regiune si DETINUTI de fortele ucrainene, care i-au acuzat ca transporta rachete antiaeriene.

Citeste si: Rusia cere ELIBERAREA a doi JURNALISTI retinuti de Kiev 

Cei doi jurnalisti au fost eliberati dupa o saptamana, iar presedintele rus Vladimir Putin i-a decorat la revenirea la Moscova.

Sursa foto: ziuanews.ro