Justitia din Turcia a anulat blocarea retelei de microblogging Twitter in tara

Un tribunal administrativ de la Ankara a dispuns miercuri anularea deciziei foarte controversate a Guvernului turc de a bloca accesul la reteaua de socializare Twitter in tara, scrie presa turca, relateaza AFP.

Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat in data de 20 martie reteaua de microblogging, acuzata de premierul Recep Tayyip Erdogan ca propaga acuzatii de coruptie vizand regimul sau inaintea alegerilor municipale de la 30 martie.

Decizia guvernului islamo-conservator turc de a bloca accesul internautilor din aceasta tara pe platforma de microblogging Twitter, joi trecuta, a generat numeroase critici contra cenzurii din mass-media turca, cu cateva zile inainte de alegerile municipale din 30 martie, informeaza AFP.

Citeste si: TWITTER blocat in Turcia: Decizia guvernului de la Ankara a generat numeroase critici

“O mare lovitura a fost data libertatii: Twitter a fost inchis”, afirma pe prima pagina cotidianul cu cele mai mari vanzari din Turcia, Zaman, sustinator al imamului Fethullah Gülen, aflat in conflict deschis cu premierul Recep Tayyip Erdogan. 

Un alt cotidian de opozitie, Cumhuriyet, a denuntat la randul sau “cenzura”, care a plasat Turcia “in randul tarilor precum Coreea de Nord”.

Sursa foto: realitatea.net