Justitia georgiana cere ARESTAREA fostului presedinte MIHAIL SAAKASVILI

Un tribunal georgian a emis sambata un MANDAT DE ARESTARE pe numele fostului presedinte MIHAIL SAAKASVILI, aflat in prezent in Statele Unite, dupa ce luni el a fost inculpat pentru abuz de putere si folosirea excesiva a fortei in reprimarea manifestatiilor din anul 2007, transmite agentia Reuters.

Au fost emise de asemenea MANDATE DE ARESTARE, in urma intocmirii unor dosare penale cu aceleasi capete de acuzare, pentru fostul ministru al apararii David Kezerasvili si pentru fostul procuror general Zurab Adeisvili, ambii fiind si ei in strainatate.

Citeste si: PRESEDINTELE GEORGIEI, MIHAIL SAAKASVILI, CHEAMA LA DIALOG CU OPOZITIA

De cand partidul lui SAAKASVILI a pierdut alegerile legislative din anul 2012 in fata coalitiei “Visul Georgian”, zeci de fosti oficiali din administratia lui au fost ARESTATI si urmariti penal pentru abuz de putere sau coruptie. Dupa ce si-a incheiat ultimul mandat prezidential in noiembrie 2013 (si scrutinul prezidential fiind castigat tot de coalitia “Visul Georgian”), SAAKASVILI a parasit Georgia.

Intr-un mesaj video difuzat vineri, el afirma ca nu are de gand sa se predea unei justitii controlate de fostul premier si lider al ‘Visului Georgian’, Bidzina Ivanisvili, despre care mai afirma ca este actionar al companiei ruse Gazprom.

Citeste si: EDUARD SEVARNADZE, FOSTUL PRESEDINTE AL GEORGIEI, A MURIT

Atat Statele Unite cat si Uniunea Europeana si-au exprimat preocuparea fata de punerea lui SAAKASVILI sub urmarire penala, avertizand ca justitia nu trebuie supusa ingerintelor politice.

Sursa foto: armtimes.com