Juventus Torino penalizată cu 15 puncte în Serie A!

Juventus Torino a fost penalizată de Curtea Federală de Apel din Italia cu 15 puncte din cauza scandalului “plusvalențelor fictive Prisma”, în acest moment ”Bătrâna Doamnă” fiind înafara locurilor care permit participarea în cupele europene sezonul viitor, scrie presa din Peninsulă.

Procuratura, prin vocea lui Giuseppe Chine, solicitase inițial o penalizare de 9 puncte pentru Juventus Torino, dar Curtea Federală de Apel a decis, vineri seară, majorarea pedepsei la minus 15 puncte. Astfel, Juventus Torino cade de pe locul 3 (37 de puncte) până pe poziția 11, la egalitate cu Bologna și Empoli (22p).

Totodată o parte dintre foștii conducători, toți demisionari, ai clubului piemontez s-au ales cu suspendări. 2 ani interdicție pentru fostul președinte Andrea Agnelli, 2 ani și jumătate pentru Fabio Paratici, fostul director sportiv, 8 luni pentru ex-vicepreședintele Pavel Nedved, 2 ani pentru directorul executiv Maurizio Arrivabene, 1 an și 4 luni pentru alt director, Federico Cherubini.

Celelalte opt cluburi implicate, Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara, au rămas cu amenzile primite la procesul din martie 2022.

Juventus Torino a fost luată, anul trecut, la bani mărunți de reprezentanții Fiscului italian, informație făcută publică de Gazzetta dello Sport, la scurt timp după ce Garda Financiară a percheziționat sediile clubului din Torino și Milano.

Juve este principala formație din Serie A investigată în dosarul „Prisma”, instrumentat în luna mai 2022 care are la bază numeroase interceptări ale unor convorbiri telefonice. Autoritățile au pus mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani în valoare totală de 282 de milioane de euro!

Sunt vizate 42 de transferuri care au dat naştere unor câştiguri de capital, dar și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo. Clubul torinez are la dispoziție câteva zile pentru a face apel!

Precedent: În 2018, Chievo Verona a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

Sursa foto: Gazzetta dello Sport